Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit: Adevărul despre moartea lui Mihai Eminescu, dezvaluit de catre scriitorul Laurian Stănchescu

Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit: Adevărul despre moartea lui Mihai Eminescu, dezvaluit de catre scriitorul Laurian Stănchescu, Foto: facebook.com/laurian.stanchescu

Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit: Adevărul despre moartea lui Mihai Eminescu, dezvaluit de catre scriitorul Laurian Stănchescu 

Adevărul despre moartea lui Mihai Eminescu!

La o zi de la prezentarea publică a cărții, „Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit” – s-au primit telefoane, sensul poate fi interpretat în bine ori în rău, să-mi păzesc spatele și documentele. Nu vreau să deslușesc natura mesajelor, eu mi-am făcut datoria față de românismul (l-a plătit cu viața) lui Mihai Eminescu. Și poetul Mihai Doloton, (lectorul cărții) și-a asumat consecințele acestei cărți-document. Să mori pentru adevărul spus despre moartea lui Mihai Eminescu, este absolutul unei vieți!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Adevărul despre moartea lui Mihai Eminescu la Radio Moldova!

Am fost invitați la postul național, Radio Moldova. O emisiune în direct, neîntrerupt au sunat telefoanele în regie, am paralizat Republica Moldova o jumătate de oră! Audiență fără precedent, au sunat la Radio din toate colțurile și mediile Moldovei. Mulțumesc. Alina Chiriac-Ivascu, realizator emisiune și Mihai Doloton, lectorul cărții, „Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit”!

Un bun amic mi-a spus să fiu extrem de atent, cartea pe care o editez despre sfârșitul lui Mihai Eminescu – poate fi o armă lipită de pieptul meu. Când a aflat ce cuprinde, a avut o expresie de îngrijorare și de mirare, mi-a spus ce mi-a spus.

Mulți au scris despre execuția publică a Poetului, este adevărat, dar eu am primit niște documente inedite, tulburătoare, cumplite despre ultimii ani din viața lui Mihai Eminescu. Documentele vin din secolul XlX, din timpul real al vieții lui Mihai Eminescu. Să-i fie Poetului țărâna ușoara și Țara aproape!

Am așteptat 30 de ani să public o asemenea carte, mi-a fost teamă că Mihai Eminescu va fi sfărâmat din nou din dimensiunea sa stelară, cosmică de unde descinde. Cartea arată divinitatea umană a geniului eminescian, dar și paradoxul sfărâmării în această „captivitate”. Pot spune și eu ca Ciprian Porumbescu: „De-acum pot muri, am cântat întregii Dacii”! Cum i-a cântat și Mihai Eminescu…

Laurian Stanchescu

Nota redactiei: Sunteti curiosi sa aflati adevarul despre moartea marelui poet national Mihai Eminescu? Dupa o sisifica munca de documentare si cercetare, desfasurata pe parcursul a trei decenii, scriitorul Laurian Stanchescu scoate la lumina si publica niste documente inedite care ofera o cu totul alta lumina asupra mortii lui Eminescu, o moarte invaluita pentru atata amar de vreme intr-un mister aproape de nedeslusit.

„Să nu ne ierți niciodată! Noi suntem vinovați de înfrângerea ta”!, a scris cu amaraciune Laurian Stanchescu, dupa ce a publicat în numărul șase al ziarului „CERTITUDINEA” un document inedit, Certificatul de moarte al lui Mihai Eminescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info