Disputa aprinsa in Parlamentul Romaniei asupra amplasarii ilegale a unui indicator bilingv intre judetele Alba si Mures

Disputa aprinsa in Parlamentul Romaniei asupra amplasarii ilegale a unui indicator bilingv intre judetele Alba si Mures, Foto: ziarulunirea.ro

Disputa aprinsa in Parlamentul Romaniei asupra amplasarii ilegale a unui indicator bilingv intre judetele Alba si Mures

Deputatul PNL de Alba Florin Roman sustine ca indicatorul bilingv amplasat la limita dintre judetele Alba si Mures este ilegal si ca daca nu va fi indepartat in termenul legal, il va scoate chiar el, potrivit  ziarulunirea.ro.

„Unii nu se potolesc nicicum! Acest indicator montat la ordinul Consiliului Judetean Mures, la limita de judet dintre Alba si Mures este ilegal. Legea prevede inscriptii bilingve doar in localitatile/județele cu peste 20 la suta, populatie maghiara! Am solicitat Consiliului Judetean Alba sa indeparteze acest indicator ilegal, intrucat judetul Alba nu are peste 20 la suta populatie maghiara. Inteleg ca s-a cerut si in scris indepartarea lui! Daca nu se rezolva in termenul legal, o sa il scot eu! Oare chiar nu mai avem institutii ale statului roman?”, a scris deputatul PNL Florin Roman intr-o postare pe Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Disputa aprinsa in Parlamentul Romaniei asupra amplasarii ilegale a unui indicator bilingv intre judetele Alba si Mures

Indicator intre judetele Alba si Mures, Foto: facebook.com/florin.roman.14
Indicator intre judetele Alba si Mures, Foto: facebook.com/florin.roman.14

La scurt timp dupa sesizarea facuta de catre deputatul de Alba, Consiliul Judetean Mureș a indepartat indicatorul bilingv amplasat ilegal, fapt demonstrat si de cateva imagini postate de catre Florin Roman pe o retea de socializare:

[alert-success]”Azi de la tribuna Parlamentului, in timp ce prezentam abuzul instalării unui indicator rutier bilingv, Consiliul Judetean Mureș a înțeles sa intre in legalitate și a scos indicatorul! Autonomie pentru maghiarii din Romania, cât pentru romanii din Ungaria!”, a scris Florin Roman pe Facebook[/alert-success]

Cu toate ca problema a fost in cele din urma transata in liniste de catre Consiliul Judetean Mureș, deputatul UDMR Vass Levente vine in replica si el cu o declaratie de presa pe marginea acestui subiect:

[alert-announce]„Doamnelor și domnilor colegi, doresc să vă supun atenției următoarea situație: domnul Florin Roman, deputat PNL de Alba, a făcut unele declarații aberante în presă și în mediul online în legătură cu indicatorul bilingv amplasat la limita dintre județele Alba și Mureș.

Domnul coleg a solicitat Consiliului Județean Alba să îndepărteze acest indicator referindu-se la prevederile Legii administrației publice locale nr. 215/2001, întrucât județul Alba nu are peste 20% populație maghiară.

Declarația domnului deputat în presă a fost: „Dacă nu o să fie îndepărtat în termenul legal, o să-l scot eu!”

Domnul Florin Roman ar fi mai bine dacă ar fi necăjit pentru inexistența interconexiunii regiunilor istorice cu autostradă, sau s-ar îngrijora pentru starea precară a sistemului sanitar din România. Poate ar fi loc si de o grevă a foamei, măcar de trei ore – stil Roman – pentru a atrage atenția asupra neterminării lucrărilor de construcție a autostrăzii Transilvania Nord, de mai bine de un deceniu.

Asta ar fi de salutat, domnule deputat! În loc să vă legați de un indicator legal amplasat la limita dintre județele Alba și Mureș, cu denumirea județului Alba inscripționată și în limba maghiară, ar fi trebuit s-o salutați și să vă amintiți de copilăria dumneavoastră frumoasă din secuime, între copiii maghiari, la bunica dumneavoastră, cum ați declarat nu demult de la microfonul Parlamentului:

“Provin dintr-o familie mixtă. Tatăl meu este român, mama mea este româncă de etnie maghiară. Am crescut timp de 20 de ani la bunicii mei din secuime, care s-au prăpădit, Dumnezeu să-i ierte! Am învăţat la Gheorgheni, la Joseni, la Sf. Gheorghe, să trăiesc în bună înţelegere cu prietenii. Fie că erau maghiari, români, romi şi aşa mai departe. N-am avut niciun fel de probleme de înţelegere.“

Ar fi fost un gest omenesc, de suflet și european, cu atât mai mult cu cât România a ratificat, încă din anul 2007, Charta Europeană a limbilor minoritare sau regionale. Merită menționat că indicatorul în cauză se situează pe teritoriul administrativ al județului Mureș, cu un procent de etnici maghiari în jur de 38% și Consiliul Județean a procedat corect și în temeiul legal când a dispus montarea indicatorului bilingv.”, se arata in declaratia de presa a deputatului UDMR Vass Levente[/alert-announce]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info