DULCEA BUCOVINĂ – MULŢI AU RÂVNIT-O ŞI AU ASUPRIT-O

DULCEA BUCOVINĂ – MULŢI AU RÂVNIT-O ŞI AU ASUPRIT-O

SAGA UNUI ROMÂN DESCHIABURIT, AJUNS ÎN „RAIUL” BOLŞEVIC

DULCEA BUCOVINĂ – MULŢI AU RÂVNIT-O ŞI AU ASUPRIT-O

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Amară a fost şi mai este soarta românului statornicită de vitregiile istoriei în calea răului. Or, nu de puţin curaj şi cutezanţă au avut nevoie românii autohtoni, trăitori de veacuri ai acestor meleaguri străbune, după ce Austro-Ungaria, în 1774, a rupt o bucată din trupul Ţării de Sus a Moldovei lui Ştefan cel Mare, ca s-o numească apoi ducatul Bucovina. Mulţi au râvnit-o şi au asuprit-o.

Iar bietul român, numai bine a scăpat de o asuprire şi a năvălit alta, şi mai aspră, distrugătoare de neam – „eliberarea” din 1940, 1944 de către sovietici.

DULCEA BUCOVINĂ – MULŢI AU RÂVNIT-O ŞI AU ASUPRIT-O

Ca şi majoritatea românilor, rupţi de la sânul Ţării, familia lui Dumitru Macreniuc din Crasna Putnei a avut de suferit în consecinţa „eliberării” forţate a ţinutului. Născut la 7 octombrie 1942, Dumitru nu avea nici doi anişori, când, împreună cu familia, s-a trezit în altă ţară străină, cu o nouă orânduire, în care valorile creştine şi morale, în care au fost educaţi românii băştinaşi, deveneau crime de stat, iar ei  – „duşmani” ai noii puteri, instaurate pe sânge şi moarte, pe osemintele martirilor ce s-au sacrificat pentru credinţă, neam şi ţară.

Cititi intreg articolul pe ZorileBucovinei.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Românii din Bucovina: "Noaptea neagră de la Lunca, vie în memoria noastră"

mar feb. 6 , 2018
Românii din Bucovina: „Noaptea neagră de la Lunca, vie în memoria noastră” S-au împlinit 79 de ani de la odioasele masacre din ianuarie şi februarie de la Lunca şi 1 aprilie 1941 de la Fântâna Albă, când sute de români nevinovați au fost seceraţi de gloanţele grănicerilor sovietici doar pentru […]
Românii din Bucovina: "Noaptea neagra de la Lunca, vie in memoria noastra", Foto: Zorile Bucovinei

Poate vă place și:

libris.ro