libris.ro

Daniel Buda: „Suntem duşi cu capul, pentru că pentru terenurile astea au murit oameni prin războaie!”

Daniel Buda: „Suntem duşi cu capul, pentru că pentru terenurile astea au murit oameni prin războaie!”

Daniel Buda: „Suntem duşi cu capul, pentru că pentru terenurile astea au murit oameni prin războaie!”

Unul dintre putinii europarlamentari preocupati cu adevarat de ceea ce se intampla in domeniul agriculturii romanesti, europarlamentarul Daniel Buda, trage un serios semnal de alarma cu privire la o situatie cu adevarat de speriat: 40% dintre terenurile agricole din tara noastra au ajuns sa fie detinute de catre cetateni straini.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul PNL Bistriţa-Năsăud, europarlamentarul Daniel Buda a dezvaluit ca peste 40% dintre terenurile agricole din Romania sunt in acest moment detinute de catre cetateni straini, iar agricultorii romani sunt pe cale sa devina „căpşunari la ei acasă”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Potrivit europarlamentarului Daniel Buda, fenomenul instrainarii terenurilor agricole din Romania catre niste cetateni straini, reprezinta un risc agroalimentar pe care romanii l-ar putea plati foarte scump in viitorul apropiat daca se va solda cu cresterea importurilor de produse agricole.

Daniel Buda: „Suntem duşi cu capul, pentru că pentru terenurile astea au murit oameni prin războaie!”

Suntem duşi cu capul, pentru că pentru terenurile astea au murit oameni prin războaie – şi nu vreau să fiu patetic, dar au murit pe la Mărăşeşti şi pe la Oituz şi noi le dăm pe o ciorbă la Paris, că pe atât s-au vândut terenurile la un moment dat. Este chestie de siguranţă naţională. Pe de altă parte, gândiţi-vă, o să devenim sclavi pe propriile noastre terenuri, o să devenim căpşunari la noi acasă în scurt timp, pentru că sunt unii care fac şi investiţii pe chestiunea asta”, a sustinut Daniel Buda, potrivit antena3.ro

„România este dată ca exemplu în Parlamentul European, de vânzare a terenurilor: 43% se află în mâinile străinilor. Sunt profesor de Drept, vă spun aşa: eu sunt proprietar pe acel teren, astăzi produc pe acel teren ce vreau, dacă vreau. (…) Dar de mâine nu mai produc nimic în România şi mănânci numai de la mine din Germania sau din Olanda sau din alte state. Aici este problema, faptul că acest teren va rămâne în nelucrare, pe deoparte, şi o să mănânci numai ce îţi dau eu, de dincolo. Şi nu poţi să intri pe terenul respectiv, pentru că eu sunt proprietar pe acel teren”, a mai adaugat Daniel Buda

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info