Asa zisa “lupta anticoruptie” s-a umplut de glorie… Dar ramane intrebarea: unde-s banii?
Asa zisa “lupta anticoruptie” s-a umplut de glorie…E fix ca in cazurile alea cu bolnavi care au nevoie de niste operatii medicale dificile, iar dupa operatie se aduna mai multi doctori care concluzioneaza: “Operatia a fost reusita, pacientul (n.a. in acest caz România) insa a decedat.”
Jurnalista Sorina Matei m-a surprins in mod placut in ultima perioada, fiind foarte obiectiva si mai ales foarte bine documentata, ridicand o serie de intrebari pertinente cu privire la cat de mult s-a dorit cu adevarat sa se ia urma banilor din cazurile evidente de coruptie. Pana si ea se intreaba de ce nu s-a pornit in unele dosare pe urma banilor sifonati, si ramane intrebarea cat la suta s-a recuperat din prejudiciile aduse României.
Pe pagina de Facebook a site-ului Glasul.info am facut un sondaj pentru a afla ce cred romanii despre toata aceasta adevarata vanatoare de vrajitoare, cunoscuta in ultimii ani in Romania sub numele de “lupta anticoruptie”.
Cu cine trebuie inceputa deparazitarea României mai intai? Cine sunt mai nocivi pentru tara: tradatorii, sau hotii si coruptii?
Intr-un procent covarsitor, cei care au raspuns la acest sondaj au indicat faptul ca tradatorii sunt mai nocivi. Si e absolut normal sa fie asa. Din cauza tradatorilor e greu si sa faci curatenie printre hoti si corupti.
Adeptii acestia ai teoriei cu “scopul scuza mijloacele” sunt avangarda luptei anticoruptie din Romania?
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Unirea face pasi marunti dar siguri: se solicita refacerea podurilor de peste Prut distruse de sovietici Luni, 19 februarie 2018, in plenul Parlamentului României, doamnei prim ministru Viorica Dăncilă i-a fost solicitata refacerea podurilor de peste Prut, distruse la mijlocul secolului trecut de catre sovietici. Initiativa nu este noua, deputatul Constantin Codreanu, presedintele […]