Argumentul folosit de Alexandru Rafila și Raed Arafat pentru a stimula vaccinarea este FALS

Recent, Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila a spus că s-ar putea ca valabilitatea certificatului de vaccinare (verde) folosit pe plan intern să expire pe 1 februarie, fiind că ar fi o directivă europeană care ar atesta că acest document este valabil pentru nouă luni, după cum a relatat R3media.

Mai precis, Ministrul Sănătății a dat de înțeles că ar fi nevoie de a treia doză pentru ca persoanele deja vaccinate să mai primească acest certificat.

Același lucru l-a spus, anterior, și șeful DSU, Raed Arafat. La sfârșitul anului trecut, Arafat afirma că „Deja 2 doze nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște ca o persoană este vaccinată. Certificatele își vor pierde valabilitatea la doua doze de la anul”.

Jurnalista Crenguța Nicolae a cercetat, însă, documentele Comisiei Europene (CE) și a constatat că „Nu există nicio directivă europeană care să impună adoptarea în legislația internă a unui certificat cu valabilitate de cel mult 9 luni pentru accesul la meciuri, restaurante, concerte, magazine, instituții ale statului, transport public sau locul de muncă pentru cei care au numai două doze de vaccin”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Crenguța Nicolae a mai constatat că singura reglementare a CE se leagă de valabilitatea certificatului verde folosit pentru a circula între state, care este în adevăr, de 9 luni.

Jurnalista se teme ca argumentul fals de tipul „e directivă europeană” să nu fie folosit pentru introducerea unui regim de tipul celui folosit în Austria, unde s-a impus vaccinarea obligatorie. Sau precum cel din Franța, unde „oricine are peste 16 ani și a făcut doza a doua în urmă cu 4 luni plus o oră va figura ca nevaccinat”. (…) – integral pe R3Media.

Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns