Argumentul folosit de Alexandru Rafila și Raed Arafat pentru a stimula vaccinarea este FALS

Recent, Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila a spus că s-ar putea ca valabilitatea certificatului de vaccinare (verde) folosit pe plan intern să expire pe 1 februarie, fiind că ar fi o directivă europeană care ar atesta că acest document este valabil pentru nouă luni, după cum a relatat R3media.

Mai precis, Ministrul Sănătății a dat de înțeles că ar fi nevoie de a treia doză pentru ca persoanele deja vaccinate să mai primească acest certificat.

Același lucru l-a spus, anterior, și șeful DSU, Raed Arafat. La sfârșitul anului trecut, Arafat afirma că „Deja 2 doze nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște ca o persoană este vaccinată. Certificatele își vor pierde valabilitatea la doua doze de la anul”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Jurnalista Crenguța Nicolae a cercetat, însă, documentele Comisiei Europene (CE) și a constatat că „Nu există nicio directivă europeană care să impună adoptarea în legislația internă a unui certificat cu valabilitate de cel mult 9 luni pentru accesul la meciuri, restaurante, concerte, magazine, instituții ale statului, transport public sau locul de muncă pentru cei care au numai două doze de vaccin”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Crenguța Nicolae a mai constatat că singura reglementare a CE se leagă de valabilitatea certificatului verde folosit pentru a circula între state, care este în adevăr, de 9 luni.

Jurnalista se teme ca argumentul fals de tipul „e directivă europeană” să nu fie folosit pentru introducerea unui regim de tipul celui folosit în Austria, unde s-a impus vaccinarea obligatorie. Sau precum cel din Franța, unde „oricine are peste 16 ani și a făcut doza a doua în urmă cu 4 luni plus o oră va figura ca nevaccinat”. (…) – integral pe R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

În loc de Stan și Bran Clujul oferă "Csoma și Boc": deputat UDMR deranjat că Emil Boc a identificat "puncte comune" cu George Simion

lun ian. 24 , 2022
Csoma Botond, deputat UDMR: „A fost o greşeală, domnule primar!” Pișându-se din start pe limba română din calitatea de deputat în Parlamentul României, deputatul UDMR Csoma Botond îl trage bine de tot de fălcile alea rotofeie de hamster supraponderal pe „preamarele” Clujului, Bran… ptiu drace… pe Emil Boc. Cică i-a […]

Poate vă place și:

libris.ro