RSS

(VIDEO) IAȘI: Manifest împotriva…

(VIDEO) IAȘI: Manife…

Cartea scrisă de Iohannis, "Pas …

Cartea scrisă de Ioh…

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Impreună in Poiana Sântiliei din Zăbala alături de români din Martanus, Ozun, Zagon, Târgu Secuiesc, Făgăraș, București, Bacău, Ariusd, Toplita

Print Friendly, PDF & Email

Impreună in Poiana Sântiliei din Zăbala alături de români din Martanus, Ozun, Zagon, Târgu Secuiesc, Făgăraș, București, Bacău, Ariusd, Toplita

Calea Neamului si Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe împreună in Poiana Sântiliei din Zăbala alături de români din Martanus, Ozun, Zagon, Târgu Secuiesc, Făgăraș, București, Bacău, Ariusd, Toplita.

Împreună sub steagurile tricolore ridicate de flăcăii viteji din sat în vârfurile celor mai înalti brazi. Ne-au fost gazde primitoare românii din Zăbala care ne-au primit cu Foc de Tabără, plăcinte calde și vin fiert; si mai ales cu multă căldură românească.

Mulțumim cu toții fraților si surorilor noastre, Dumitru Niculaescu (și mamei lui minunate care ne-a făcut plăcintele), Miti și Anca Berchiu, Iulian Boc, Boc Cristian, Costel Mircea si nu în ultimul rând bunei noastre prietene Alexandra Pintrijel Hagiu si tatălui ei, învățătorul Dan Hagiu pentru implicare și ajutor!

Prietenii noștri din Frăția condusă de Dan Ciprian Grajdeanu precum si ceilalți români din țară care nu au mai fost până acum în Zăbala au descoperit cu mare bucurie un loc in.care românii, în pofida tuturor greutăților si-au păstrat cu sfintenie Datina fiind un exemplu de luptă românească pentru intreaga Țară.

Ne-am oprit mai inainte la Biserica Ortodoxă pentru a rosti o rugăciune la Troita Eroilor Neamului si pentru admira încă odată cel mai mare Drapel Tricolor din Covasna înălțat pe catarg de românii din Zabala.

Odată ajunși în Poiana ne-am strâns în jurul Focului intonand cântece patriotice, alaturi de oamenii Frăției si de talentatul solist de muzică folk Moldovan Valer. Spre seară ne-am luat ramas bun de la Oameni si Locuri urandu-le celor din Frăție drum bun spre Haghig unde au ajuns pentru a doua oară cu daruri pentru bătrânii azilului din localitate.

Doamne ajută fraților, mergem înainte!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu 

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info