RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Duminica Ortodoxiei la Vârghiș, jud.Covasna, Biserica Ortodoxă din 1807, supraviețuitoarea prigoanei

Print Friendly, PDF & Email

Duminica Ortodoxiei la Vârghiș, jud.Covasna, Biserica Ortodoxă din 1807, supraviețuitoarea prigoanei

Hramul Sfinților Arhangheli Mihail si Gavriil. Cei patru români ortodocși din sat nu au fost singuri în această sfântă zi, și nici părintele Vasile; cu ajutorul Lui Dumnezeu, frați si surori din Brașov, Sfântu-Gheorghe, Ozun, Chichiș si Ariușd am participat cu toții la Sfânta Liturghie.

Se tot anunțau coduri ,,intense,, de frig si ninsori în Covasna si Brașov…la Vârghiș a fost soare, doar câteva grade sub zero, drumul foarte bun, fără pic de ninsoare. Slavă Lui Dumnezeu! Ea, Troița noastră avea si acum buchetul de flori de anul trecut, legat cu Tricolor. Ne aștepta.

Aveți încredere, surori și frați, nu vă lăsați niciodată descurajați de zvonurile vremurilor trecătoare, ispite sunt si vor fi, dar puterea Lui Dumnezeu este deasupra lor. Când auziți că undeva, într-un loc, este mai greu, acolo să mergeți. Nu de cădere să vă fie frică, ci de îndoială.

Măcar din când în când (ne rugăm să fim mai vrednici), să biruim singurătatea unor biserici, să auzim un clopot ce strigă după mâna ce se închină, În Numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh!

Am fost aici si ne-am închinat, noi, Anita Toporeanu, Maria Crețu Graur, Maricica Manea, Gabi Gabriela, Samuel Coscodar, Stefan, Daniela Rusu, Radu, Vasilica, Sery David, Costi Staicu, Anișoara, Ion, Mariana Stan, Mariana Toader, Alina Alina, Sebastian Cătean, Stefan, Mihai Tîrnoveanu.

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

 Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Lasă un răspuns


libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info