Santaj si tradare din partea PSD la Carei! Un politician român recurge la santaj pentru a determina un preot ortodox sa accepte demersurile sale

Santaj si tradare din partea PSD la Carei! Un politician român recurge la santaj pentru a determina un preot ortodox sa accepte demersurile sale

Ca si cum n-ar fi destul faptul ca etnicii români din Carei se confrunta cu antiromânismul institutional agresiv din partea primarului UDMR Eugen Kovacs si al alaiului sau extins, acestia mai sunt tradati si de catre politicienii  români locali, care pentru cateva firimituri sunt gata sa faca niste compromisuri rusinoase si toxice impotriva comunitatii românesti.

Rusinea comunitatii românesti din zona este Ionuţ Oneţ, presedintele PSD Carei si delegat sătesc numit. Intr-un articol publicat de catre BuletindeCarei.ro ni se dezvaluie o declaratie absolut scandaloasa a acestui politician fara scrupule la adresa unui membru important al comunitatii românesti, respectiv preotul din Ianculeşti, domnul Gheorghe Sorian.

,,….Dvs domnule primar v-a zis că sunteţi ungur. D-le protopop vă rog să luaţi măsuri împotriva preotului că eu voi suna personal  şi la Episcopie ca să îi întreb dacă mai au nevoie de sprijin din partea partidelor politice, a Consiliului Local…să spună dacă atitudinea acestui preot este cuviincioasă ..dacă nu,  nici noi nu îi vom mai ajuta cu nimic. Dacă  mai avea 1 an de slujit de săptămâna viitoare se ruga la o mănăstire de maici!,, sunt afirmaţiile lui Ionuţ Oneţ potrivit celor declarate de Ciprian Chiorean, potrivit BuletindeCarei.ro

Avem asadar dovada unei atitudini cu adevarat revoltatoare din partea presedintelui PSD Carei Ionuţ Oneţ, pe deoparte necuviincioasa la adresa unei fete bisericesti, pe de alta parte este evident santajul pe care acesta il face impotriva preotului din Ianculeşti, domnul Gheorghe Sorian.

,,hai Ionuţ, nu fii aşa…să scuzaţi părinte protopop ..că e tânăr şi se precipită uşor. Eu nu îl bag în seamă pe popa din Ianculeşti…hai mai bine să discutăm despre problema pentru care aţi venit,, sunt afirmaţiile primarului Kovacs  potrivit celor declarate de Ciprian Chiorean.

Oneţ Ionuţ a afirmat apoi că este acuzat alături de primar că vrea să fure terenul de la cimitir.

,,aici , despre această problemă poate discuta Petcu şi Adela Opriţoiu,,  a afirmat primarul Kovacs.

,,Mie mi s-a adus  o hârtie în faţă , am semnat-o…dar eu am în fiecare zi zeci de hârtii de semnat…eu am încredere în jurişti, secretari. Eu nu am ştiut paşii ce trebuie făcut pentru construcţie,  eu am alte probleme mai importante…,, a continuat Kovacs potrivit celor declarate de Ciprian Chiorean.

După acest moment au fost chemate de către Oneţ Ionuţ  secretarul juridic Adela Opriţoiu şi  consilierul juridic pensionar Sroth Clara care au adus lămuriri  legate  de terenul de la cimitir.  Adresa primită de la Oficiul de Cadastru este una care poate fi contestată în 15 zile de la data primirii ei.

Membrii Comitetului parohial Ianculeşti au sesizat totuşi că schiţa  cimitirului din Ianculeşti este un teren dreptunghiular în condiţiile în care cimitirul are o formă pătrată.”, se mai arata in articolul publicat de BuletindeCarei.ro

Nota noastra: Rusine! Ca si cum n-ar fi destul ca-i tradeaza pe români, presedintele PSD Carei Ionuţ Oneţ le fura dreptul satenilor din Ianculeşti de a avea un deleget satesc care se le apere cu adevarat interesele. Conditiona sprijinul politic pentru culte de “comportarea” preotului ortodox, practicand santajul institutional la adresa unui membru a comunitatii. Se aude oare si la PSD la centru, ca românii sunt tradati de români la Carei? 

Glasul.info

Foto: BuletindeCarei.ro