Un fost deputat al statului român face o lansare de carte cu steagul Ungariei la Satu Mare!

Un fost deputat al statului român face o lansare de carte cu steagul Ungariei la Satu Mare!, Foto: cdep.ro , facebook

Un fost deputat al statului român face o lansare de carte cu steagul Ungariei la Satu Mare!

Lansare de carte cu steagul Ungariei la Satu Mare facuta de un fost demnitar al statului român: cu toate ca etnicii romani sunt majoritari la Satu Mare, „cineva” face eforturi deosebite ca acestia sa se simta mai degraba ca sunt in Ungaria decat in România. Cum asa?

Inca nu ne este clar cum de un UDMR-ist cu accese antiromânesti atat de grave precum Kereskenyi Gabor, a putut fi ales in functia de primar a municipiului Satu Mare. Cert este insa ca de cand a fost instalat in aceasta functie, românii din Satu Mare au parte numai probleme si de numeroase exemple de sfidare publica din partea extremismului maghiar, manifestat sub cele mai diverse forme.

Un fost deputat al statului român face o lansare de carte cu steagul Ungariei la Satu Mare!

Fost parlamentar al statului român, mai exact demnitar cu patru mandate de deputat in Parlamentul României (n.r intre 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000 si 2000-2004), PÉCSI Francisc le-a facut  românilor din Satu Mare neplacuta surpriza de a-si lansa o carte numai in prezenta steagului Ungariei.

Examinand activitatea parlamentara a domnului PÉCSI Francisc ne-au sarit in ochi trei dintre initiativele sale legislative din  Parlamentul  României:

  • 87/01.03.2004 L239/01.04.2004 :  Propunere legislativă privind Statutul de Autonomie al Ţinutului Secuiesc, respinsă definitiv
  • 392/21.06.2004 L648/29.09.2004 : Propunere legislativă privind Statutul autonomiei personale a comunităţii maghiare din România
  • 393/21.06.2004 L650/29.09.2004 Propunere legislativă privind Legea cadru a autonomiei personale a comunităţilor naţionale

Asadar, activitatea parlamentara a deputatului PÉCSI Francisc demonstreaza o apriga consecventa: idei putine, dar fixe, concentrate in jurul ideii obtinerii de diferite forme de autonomii.

Cu toate ca presa de limba româna din Satu Mare tace inexplicabil cu privire la aceasta lansare de carte a unui fost deputat al statului român numai in prezenta steagului Ungariei, sătmărenii nu sunt la fel de incantati de aceasta manifestare, descrisa mai pe larg de catre un blog de limba maghiara anziksz.com (n.r. acolo puteti vedea mai multe fotografii de la evenimentul lansarii de carte, in care este evident faptul ca doar steagul Ungariei a fost prezent in cadrul manifestarii culturale).

[alert-success] „Cata ura au ungurii astia fata de Romania si se mai plang ca nu au drepturi si is terorizati.

Asa arata ungurii care is cum spun ei, ca pun steagul Ungariei la lansare de carte langa biserica cu lanturi din Satu Mare?

Romania le da atatea drepturi dar nu primeste la randul ei respect deloc.

De ce nu a pus acolo si steagul Romaniei ca individul a fost si parlamentar?…”, a postat Alexandru Cosma pe facebook [/alert-success]

Intr-un cadru restrans, intim, e treaba comunitatii maghiare pana la urma ceea ce face in timpul unui eveniment cultural. Insa fiindca acolo personajul principal al evenimentului era un fost demnitar al statului român, cu patru mandate de deputat la activ, ni se pare de-a dreptul ofensator ca pe pamant românesc a afisat in spatele sau doar steagul Ungariei si nu si pe cel al României, iar mesajul indirect transmis este in opinia noastra de asemenea unul de sfidare si leznatiune.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns