Antiromanism

Inca o batjocura la adresa românilor din Satu Mare: primarul a acordat autorizatie de construire a unui supermarket lipit de o biserica ortodoxa

Inca o batjocura la adresa românilor din Satu Mare: primarul a acordat autorizatie de construire a unui supermarket lipit de o biserica ortodoxa

Putine nemernicii la adresa românilor facute chiar pe pamant  românesc ne-ar mai putea surprinde, si totusi exista una, intamplata la Satu Mare, acolo unde Primăria Satu Mare a acordat autorizatie de constructie a unui supermarket, in imediata apropiere a unei biserici ortodoxe.

Nu trebuie sa fii cine stie expert urbanistic ca sa-ti dai seama din capul locului ca ceva nu prea este deloc „ortodox” in a construi un ditamai supermarketul chiar langa o biserica. Si totusi inimaginabilul s-a petrecut. Unde? La Satu Mare, acolo unde româniii desi sunt majoritari, sunt  la mila unor abuzuri strigatoare la cer din partea celui care a devenit prin nu stim ce neplacuta minune, edilul orasului.

Inca o batjocura la adresa românilor din Satu Mare: primarul a acordat autorizatie de construire a unui supermarket lipit de o biserica ortodoxa

Cu toate ca reprezentantii Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena s-au impotrivit cu toate fortele lor impotriva proiectului ridicarii unui supermarket in imediata apropiere de Biserica Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, primaria Satu Mare a acordat in luna decembrie a anului 2017 autorizatia de constructie pentru un  magazin Lidl la Cap Pod Golescu.

Desi Protopopitatul Ortodox Satu Mare a luptat pentru reamplasarea magazinului Lidl, autoritatile locale nu s-au lasat induplecate si a iesit acum ceea ce se vede in imaginea de mai sus.

Nota redactiei: nu putem sa nu intrebam daca acea biserica ar fi fost a cultului religios de care apartine si primarul, ar mai fi acordat cu aceeasi usurinta autorizatia de constructie? 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

o oră ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

5 ore ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

8 ore ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

15 ore ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

18 ore ago