Iohannis: „În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre”

Iohannis: „În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre”

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru cetatenii de etnie roma din România. Surprinde insa faptul ca in mesajul sau presedintele specifica importanta momentului in care se afla România, in anul Centenarului, dar culmea, nu cu putin in urma  tot el a ignorat un moment de importanta nationala, nefiind prezent in sedinta solemna a Parlamentului, dedicata implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

„De Ziua Internaţională a Romilor, transmit gândurile mele bune cetățenilor de etnie roma din țara noastră! Ca în fiecare an, 8 aprilie constituie și un prilej potrivit de a readuce în atenția publică problemele cu care se confruntă una dintre cele mai numeroase minorități etnice din Europa, care este încă expusă diverselor forme de excludere socială și de marginalizare.

Este important să înțelegem care sunt tradițiile, valorile, aspirațiile și nevoile comunităților rome, pentru a identifica acele soluții care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorității rome, prezervând, în același timp, identitatea lor culturală.

În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre. Suntem, în aceeași măsură, datori să sprijinim această minoritate în rolul pe care îl joacă în consolidarea ţării noastre ca un spațiu al coeziunii sociale şi al solidarității în jurul marilor proiecte naționale, construite pe valorile toleranței și respectului reciproc.”, a transmis Klaus Iohannis

Nota noastra: Suntem usor nedumeriti, pentru ca pe de o parte presedintele Klaus Iohannis subliniaza clar importanta momentului in care ne aflam, adica in anul Centenarului, cand se implinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, iar pe de alta parte a avut o atitudine total contrara acestui deziderat national atunci cand a fost invitat sa participe in sedinta solemna a Parlamentului. Sau se foloseste domnul Iohannis de importanta si simbolistica Centenarului numai atunci cand ii serveste in retorica cu nuante ideologice progresiste?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

La 8 aprilie 1802 se nastea Gheorghe Magheru, unul dintre comandantii militari din oastea lui Tudor Vladimirescu

Dum apr. 8 , 2018
La 8 aprilie 1802 se nastea Gheorghe Magheru, unul dintre comandantii militari din oastea lui Tudor Vladimirescu Descendent al unei vechi familii transilvanene stabilite in Oltenia,  Gheorghe Magheru a fost unul dintre comandantii militari importanti din oastea lui Tudor Vladimirescu (1821), iar mai apoi comandant in razboiul ruso-turc din 1828-1829, vătaf al județului Romanați (din 1831), ministru […]
La 8 aprilie 1802 se nastea Gheorghe Magheru, unul dintre comandantii militari din oastea lui Tudor Vladimirescu

Poate vă place și:

libris.ro