RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Iohannis: “În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre”

Print Friendly, PDF & Email

Iohannis: “În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre”

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru cetatenii de etnie roma din România. Surprinde insa faptul ca in mesajul sau presedintele specifica importanta momentului in care se afla România, in anul Centenarului, dar culmea, nu cu putin in urma  tot el a ignorat un moment de importanta nationala, nefiind prezent in sedinta solemna a Parlamentului, dedicata implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

“De Ziua Internaţională a Romilor, transmit gândurile mele bune cetățenilor de etnie roma din țara noastră! Ca în fiecare an, 8 aprilie constituie și un prilej potrivit de a readuce în atenția publică problemele cu care se confruntă una dintre cele mai numeroase minorități etnice din Europa, care este încă expusă diverselor forme de excludere socială și de marginalizare.

Este important să înțelegem care sunt tradițiile, valorile, aspirațiile și nevoile comunităților rome, pentru a identifica acele soluții care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorității rome, prezervând, în același timp, identitatea lor culturală.

În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre. Suntem, în aceeași măsură, datori să sprijinim această minoritate în rolul pe care îl joacă în consolidarea ţării noastre ca un spațiu al coeziunii sociale şi al solidarității în jurul marilor proiecte naționale, construite pe valorile toleranței și respectului reciproc.”, a transmis Klaus Iohannis

Nota noastra: Suntem usor nedumeriti, pentru ca pe de o parte presedintele Klaus Iohannis subliniaza clar importanta momentului in care ne aflam, adica in anul Centenarului, cand se implinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, iar pe de alta parte a avut o atitudine total contrara acestui deziderat national atunci cand a fost invitat sa participe in sedinta solemna a Parlamentului. Sau se foloseste domnul Iohannis de importanta si simbolistica Centenarului numai atunci cand ii serveste in retorica cu nuante ideologice progresiste?Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info