libris.ro

„Ne-am linistit. Manipularile datelor acumulate de facebook sunt opera unor oameni rai din Rusia. Asa a decretat Zuckerberg in Senatul SUA”

„Ne-am linistit. Manipularile datelor acumulate de facebook sunt opera unor oameni rai din Rusia. Asa a decretat Zuckerberg in Senatul SUA”

„Ne-am linistit. Manipularile datelor acumulate de facebook sunt opera unor oameni rai din Rusia. Asa a decretat Zuckerberg in Senatul SUA”

Cei care au creat si fructificat la maxim acest sistem care se bazeaza pe irationala decizie a omului de a impartasi informatii personale si pe nevoia stringenta a comerciantilor de a le cumpara nu au nicio vina. Sau au o vina mica pe care si-o asuma chiar mogulul facebook, Zuckerberg: respectivii cerberi ai sistemului nu au facut suficient pentru a preveni asemenea manipulari externe.

Faptul ca algoritmii facebook au organizat utilizatorii in “bule” in care se misca tot atat de liber ca si iobagii pe vremea lui Mihai Viteazul si faptul ca cele mai multe informatii si opinii care deranjeaza main-stream-ul sunt cenzurate, bannate si raportate nu inseamna manipulari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cititi si: Increderea in Facebook incepe sa se zguduie?

A, si cica facebook nu este un monopol. Nici macar dupa ce a cumparat instagram, messenger si whatsApp. Cu bani pe care facebook sau fondatorii sai nu au prea platit taxe si impozite, ca noi toti, ceilalti. Pentru ca: optimizare fiscala. Pentru ca: servicii secrete ale celei mai militarizate si cheltuitoare cu monitorizarea propriilor cetateni din lume si din istorie, SUA.

Fapt divers – whatsApp a fost cumparat de facebook cu 19 mld dolari. Platforma de mesaje instant pe internet nu numai ca nu avea (si nu are) profit, dar nu avea nici macar incasari. Precum stim toti, mesajele whatsApp sunt gratuite. De ce a dat facebook un asemenea munte de bani pe un astfel de “biznis”? Pentru date si informatii. Amanunt interesant – WeChat, rivalul chinez al whatsApp (detinut de Tencent, un fel de amazon.com chinez) facuse o oferta mult mai mare, pe care fondatorii whatsApp o si acceptasara.

Cu trei zile inainte de data perfectarii tranzactiei, facebook a anuntat ca a cumparat whatsApp (desi aprobarea autoritatilor anti-trust americane s-a dat la multe luni distanta). Nicio implicare a serviciilor secrete americane, niciun ajutor de stat, niciun monopol al facebook, nimic de genul imperialismului informational aici, nu?

PS Salutari din Elvetia, tara monedei stabile, ieftine, credibile, si a oamenilor de rand falimentari pentru ca au salarii de “numai” 7500 chf pe luna.

Sursa: Gheorghe Piperea

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info