La Călărași, in Republica Moldova, a fost dezvelit de curand bustul lui Mihai Viteazul

La Călărași, in Republica Moldova, a fost dezvelit de curand bustul lui Mihai Viteazul

La sfarsitul lunii martie a.c., mai exact pe 25 martie 2018, la Călărași, in Republica Moldova, a fost dezvelit bustul lui Mihai Viteazul, o opera de arta donata prin bunavointa Societății Cultural-Istorice “Mihai Viteazul” din județul Prahova.

La peste patru secole distanta de la prima Unire a teritoriilor românesti, iata ca domnitorul care a reusit pentru prima data in istoria neamului nostru reîntregirea Daciei, ajunge din nou pe plaiurile Moldovei, chiar daca de aceasta data doar sub o forma simbolica.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Dezvelirea bustului domnitorului Mihai Viteazul a avut loc in scuarul domnitorilor din fata Consiliului Raional Călărași, in prezenta oficialitatilor locale, dar si a unor invitati din judetul Prahova.

La Călărași, in Republica Moldova, a fost dezvelit de curand bustul lui Mihai Viteazul

“La Călărași a fost dezvelit bustul lui Mihai Viteazul
Pe 25 martie 2018, în scuarul domnitorilor, a fost dezvelit bustul marelui domnitor Mihai Viteazul.
Bustul este o donație a Societății Cultural-Istorice “Mihai Viteazul” din județul Prahova, și nu este unica de acest gen făcută pentru Republica Moldova.

La eveniment au asistat și oaspeții de onoare din România domnul Bogdan Toader președintele Consiliului județean Prahova și doamna Ludmila Sfîrloagă vicepreședintele Consiliului județean Prahova.
Evenimentul a debutat cu un cuvănt de felicitare din paretea domnului Sergiu Artene președintele Raionului Călărași.

Cu urări de bine a venit și preşedintele CJ Prahova domnul Bogdan Toader , doamna Ludmila Sfîrloagă vicepreședintele CJ Prahova și doamna Zinaida Tulbu vicepreședintele Raionului Călărași.

A urmat dezvelirea bustului marelui domnitor în faţa câtorva zeci de călărăşeni. Sergiu Artene, preşedintele Raionului Călăraşi, a mulţumit autorităţilor din Prahova pentru donaţie.Domnul Sergiu Artene a vorbit despre reunirea celor două state româneşti .

În continuare a fost săvîrșit serviciul divin de către un sobor de preoți .
Sărbătoarea a continuat cu un recital de cîntece patriotice susținut de cîteva colective model din Raionul Călărași.Colectivul ”Dacii” din satul Vălcineț conducător artistic Ion Sîli ,”Haiducii” satul Meleșeni conducător artistic Anatol Țurcanu și” Plai de dor” satul Pîrjolteni coducător artistic Claudia Lupu.

Evenimentul a luat sfârșit cu o horă a unirii.”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Raional Călărași

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Chris Terhes: "Iohannis - un fanariot sluga la straini, dispretuitor fata de drepturile si libertatile romanilor"

mar apr. 17 , 2018
Chris Terhes: “Iohannis – un fanariot sluga la straini, dispretuitor fata de drepturile si libertatile romanilor” Refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi, pe motiv ca raportul lui Toader nu l-a convins, confirma atitudinea de fanariot a lui Iohannis: adica unul care sta in genunchi in fata strainilor, […]
Chris Terhes: "Iohannis - un fanariot sluga la straini, dispretuitor fata de drepturile si libertatile romanilor"", Foto: facebook

Poate vă place și:

libris.ro