RSS
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

La Călărași, in Republica Moldova, a fost dezvelit de curand bustul lui Mihai Viteazul

Print Friendly, PDF & Email

La Călărași, in Republica Moldova, a fost dezvelit de curand bustul lui Mihai Viteazul

La sfarsitul lunii martie a.c., mai exact pe 25 martie 2018, la Călărași, in Republica Moldova, a fost dezvelit bustul lui Mihai Viteazul, o opera de arta donata prin bunavointa Societății Cultural-Istorice “Mihai Viteazul” din județul Prahova.

La peste patru secole distanta de la prima Unire a teritoriilor românesti, iata ca domnitorul care a reusit pentru prima data in istoria neamului nostru reîntregirea Daciei, ajunge din nou pe plaiurile Moldovei, chiar daca de aceasta data doar sub o forma simbolica.

Dezvelirea bustului domnitorului Mihai Viteazul a avut loc in scuarul domnitorilor din fata Consiliului Raional Călărași, in prezenta oficialitatilor locale, dar si a unor invitati din judetul Prahova.

La Călărași, in Republica Moldova, a fost dezvelit de curand bustul lui Mihai Viteazul

“La Călărași a fost dezvelit bustul lui Mihai Viteazul
Pe 25 martie 2018, în scuarul domnitorilor, a fost dezvelit bustul marelui domnitor Mihai Viteazul.
Bustul este o donație a Societății Cultural-Istorice “Mihai Viteazul” din județul Prahova, și nu este unica de acest gen făcută pentru Republica Moldova.

La eveniment au asistat și oaspeții de onoare din România domnul Bogdan Toader președintele Consiliului județean Prahova și doamna Ludmila Sfîrloagă vicepreședintele Consiliului județean Prahova.
Evenimentul a debutat cu un cuvănt de felicitare din paretea domnului Sergiu Artene președintele Raionului Călărași.

Cu urări de bine a venit și preşedintele CJ Prahova domnul Bogdan Toader , doamna Ludmila Sfîrloagă vicepreședintele CJ Prahova și doamna Zinaida Tulbu vicepreședintele Raionului Călărași.

A urmat dezvelirea bustului marelui domnitor în faţa câtorva zeci de călărăşeni. Sergiu Artene, preşedintele Raionului Călăraşi, a mulţumit autorităţilor din Prahova pentru donaţie.Domnul Sergiu Artene a vorbit despre reunirea celor două state româneşti .

În continuare a fost săvîrșit serviciul divin de către un sobor de preoți .
Sărbătoarea a continuat cu un recital de cîntece patriotice susținut de cîteva colective model din Raionul Călărași.Colectivul ”Dacii” din satul Vălcineț conducător artistic Ion Sîli ,”Haiducii” satul Meleșeni conducător artistic Anatol Țurcanu și” Plai de dor” satul Pîrjolteni coducător artistic Claudia Lupu.

Evenimentul a luat sfârșit cu o horă a unirii.”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Raional Călărași

 

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info