libris.ro

Pozitia Prefecturii Harghita cu privire la incercarea Consiliului Local Odorheiu Secuiesc de a atribui numele lui Nyiro Jozsef bibliotecii municipale

Pozitia Prefecturii Harghita cu privire la incercarea Consiliului Local Odorheiu Secuiesc de a atribui numele lui Nyiro Jozsef bibliotecii municipale

Pozitia Prefecturii Harghita cu privire la incercarea Consiliului Local Odorheiu Secuiesc de a atribui numele lui Nyiro Jozsef bibliotecii municipale 

In luna martie, la propunerea viceprimarului Orban Arpad, Consiliul Local Odorheiu Secuiesc a adoptat o hotarare de consiliu pentru atribuirea denumirii „Biblioteca Municipala Nyiro Jozsef” bibliotecii municipale din Odorheiu Secuiesc.

Dat fiind trecutul si biografia controversata a scriitorului maghiar Nyiro Jozsef, el aflandu-se inclusiv pe lista celor care au infiintat  Tuzharcosok (Ceata luptătorilor de foc), o organizatie paramilitara  maghiara cu orientare fascista, despre care s-a dovedit ca a fost o organizatie terorista, si fiind de asemenea cunoscut pentru  antiromânismul, antisemitismul si simpatiile sale pentru orientarile ideologice de inspiratie fascista, ne-am adresat Prefecturii Harghita pentru a sesiza aceste aspecte.

Pozitia Prefecturii Harghita cu privire la incercarea Consiliului Local Odorheiu Secuiesc de a atribui numele lui Nyiro Jozsef bibliotecii municipale

Nota noastra: din ce am putut noi remarca pana acum in acest caz, avem de-a face cu o incercare de a verifica daca statul român isi mai poate exercita autoritatea in anumite zone sau regiuni din România. Daca acum se intampla asa ceva, v-ati putea imagina ce ar fi dupa asa zisa „regionalizare”, atat de mult trambitata in ultimii ani?

„Prin adresa nr. 4690/2018 Consiliul Local Odorheiu Secuiesc a comunicat Institutiei Prefectului actele administrative adoptate de aceasta autoritate, in cadrul sedintei din 15 martie a.c..

„Hotararea nr.84/2018 privind inceperea procedurilor legale privind atribuirea denumirii „Biblioteca Municipală Nyirő József Városi Könyvtár” bibliotecii muncipale din Odorheiu Secuiesc”, la care faceti referire in cuprinsul cererii dumneavoastra, a fost adoptata de catre Consiliul Local Odorheiu Secuiesc, in cadrul sedintei de mai sus mentionata si implica efecte juridice doar in ceea ce priveste demararea procedurii legale de adoptare a unui act administrativ avand ca obiect atribuirea denumirii in cauza, astfel cum este prevazuta in Legea nr.215/2001, republicata, legea administratiei locale, coroborata cu Ordonanta Guvernului nr.63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.48/2003.

Conditiile de exercitare a tutelei administrative conferite prefectului asupra actelor administrative ale autoritatilor administratiei publice locale sunt stabilite prin Legea nr. 340/2004 privind prefectul si institutia prefectului republicata si modificata, respectiv dispozitiile Legii nr. 554/2004, legea contenciosului administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare si art. 115 alin. (7) din Legea 215/2001, prin urmare masurile coercitive in raport cu actele administrative adoptate de consiliile locale pot fi luate de prefect, prin prisma normelor legale stabilite de aceste acte normative.

Prefect, Jean – Adrian Andrei”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


https://glasul.info/SKMBT_C28418041909480.pdf

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info