Ungaria

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Când a fost vorba de vizita unei delegații românești în Israel, președintele României a fost destul de categoric cu privire la această problemă și a subliniat următoarele aspecte: „eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă”.

Dacă tot o spune cu propriile sale cuvinte, atunci cine îl impiedică pe președintele României să intervină și într-o altă problemă de politică externă ivită de curând, respectiv prezentarea de către Victor Orban a unei hărți a Ungariei care cuprindea și Transilvania, în fața unei delegații poloneze? Aceasta este cu adevărat o problemă de politică externă sensibilă pentru români, și mulți ar dori o pozitiție tranșantă din partea președintelui cu privire la astfel de acțiuni împotriva României.

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

„Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să mă sune sau să treacă pe la mine, fiindcă, totuşi, dacă PSD-ului nu-i convine, eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă„, a declarat Klaus Iohannis

„… politica externă a României trebuie să fie întotdeauna o temă de consens național, în strânsă legătură cu obiectivele urmărite pe plan intern, potențându-le și punându-le în valoare”, a sustinut președintele la Alba Iulia în mesajul transmis participanţilor la conferinţa internaţională „România 100 – Diplomaţie, educaţie şi misiune”

În perioada de dinaintea alegerilor din aprilie, premierul maghiar Viktor Orban a primit la Budapesta vizita omologului său din Polonia, Mateusz Morawiecki. În timpul acelei întrevederi, Orban a prezentat delegației poloneze o hartă a Ungariei în care era evident că este cuprinsă și Transilvania.

După cum ne spune președintele României, „politica externă a României trebuie să fie întotdeauna … în strânsă legătură cu obiectivele urmărite pe plan intern”. Ori acestea fiind spuse, cum a apărat președintele României obiectivele urmărite pe plan intern cu privire la acțiunile externe menite să știrbească din prestigiul și demnitatea națională a țării noastre, cum este și aceasta întreprinsă de către premierul maghiar la începutul lunii aprilie? Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Social Links

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Ziua jertfei

De ziua jertfei mă închin Purtând în suflet apăsarea Acelui timp mai greu ca marea…

7 ore ago

3 Aprilie 1942 – În comuna Valea Drăganului, notarul comunei îl izgoneşte din casă pe refugiatul Joca Vasile, şi instalează pe ungurul Kovács Károly

Dintr-o lucrare a istoricului român Vasile Lechințan aflăm niște fapte absolut abominabile care s-au petrecut…

21 de ore ago

La mulți ani actorului și regizorului Emanuel Petran!

La mulți ani actorului și regizorului Emanuel Petran! Emanuel Petran s-a născut la data de…

23 de ore ago

Ziua Academiei Române – Ziua porților deschise

Academia Română împlinește 159 de ani de la fondare Academia Română împlinește 159 de ani…

o zi ago

Profesorii sunt bătaia de joc a politrucilor certați cu educația!

Vorbim de zeci de ani despre depolitizarea sistemului de educație și nu avem nici un…

2 zile ago

Deputat SOS România: „Patriotismul economic, motorul dezvoltării României”

Din când în când mai descoperim și mici minuni în România. DA, există și maghiari…

2 zile ago