Ungaria șochează din nou! Muncitorii din Ungaria refuză să mai lucreze cu străinii, reclamând beneficiile suplimentare acordate acestora de către angajatori
Muncitorii din Ungaria nu mai vor să lucreze cu străinii din cauza beneficiilor pe care angajatorii le ofera acestora, potrivit evz.ro. Starea de conflict s-a acutizat în ultima vreme, sindicatele din Ungaria fiind și ele sub o presiune uriașă.
Chiar dacă nu este prima dată când există în Ungaria tensiuni între muncitorii maghiari și muncitorii străini, de această dată situația are o notă mult mai gravă, pentru că muncitorii locali din Ungaria pur și simplu au început să refuze să mai lucreze cu străinii din cauza discriminării la care consideră că sunt supuși în comparație cu muncitorii aduși din afara Ungariei.
În jur de 25.000 de cetățeni din afara Uniunii Europene au primit permise de muncă în Ungaria în anul 2017, cu 10.000 mai multe decât în anul precedent. Și asta este doar o estimare pe baza înregistrării permiselor de muncă, pentru că numărul ar putea fi cu mult mai mare ținând cont că pentru diferite categorii profesionale precum asistentele medicale, inginerii de telecomunicații sau dezvoltatori de software nu mai sunt necesare permisele de muncă.
Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei (MKIK), László Parragh, Ungaria ar avea nevoie de până la 300.000 de muncitori pentru a acoperi lipsa forței de muncă. Cu toate că mulți muncitori străini lucrează mai curând temporar, pentru a-și face bani cu care să ajungă în țările din vest unde salariile sunt cu mult mai mari, muncitorii locali din Ungaria sunt deranjați de beneficiile suplimentare cu care angajatorii caută să-i atragă sau să-i convingă pe muncitorii străini să rămână în continuare și să muncească în Ungaria.
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
Showing 1-8 of 13 Books
Istoria ilustrata a Transilvaniei
By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures
By: Silvestru Moldovan
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
By: Silvestru Moldovan
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat
By: Corvin Lupu
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate
By: Dimitrie Bejan
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale
By: Tiberiu Tudor
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor
By: Gică Manole
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.