RSS

Iașul, Galațiul, Suceava și Cluj…

Iașul, Galațiul, Suce…

PNL își exclude românii patrioți…

PNL își exclude român…

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Se încarcă...

Ungaria șochează din nou! Muncitorii din Ungaria refuză să mai lucreze cu străinii, reclamând beneficiile suplimentare acordate acestora de către angajatori

Print Friendly, PDF & Email

Ungaria șochează din nou! Muncitorii din Ungaria refuză să mai lucreze cu străinii, reclamând beneficiile suplimentare acordate acestora de către angajatori 

Muncitorii din Ungaria nu mai vor să lucreze cu străinii din cauza beneficiilor pe care angajatorii le ofera acestora, potrivit evz.ro. Starea de conflict s-a acutizat în ultima vreme, sindicatele din Ungaria fiind și ele sub o presiune uriașă.

Chiar dacă nu este prima dată când există în Ungaria tensiuni între muncitorii maghiari și muncitorii străini, de această dată situația are o notă mult mai gravă, pentru că muncitorii locali din Ungaria pur și simplu au început să refuze să mai lucreze cu străinii din cauza discriminării la care consideră că sunt supuși în comparație cu muncitorii aduși din afara Ungariei.

În jur de 25.000 de cetățeni din afara Uniunii Europene au primit permise de muncă în Ungaria în anul 2017, cu 10.000 mai multe decât în anul precedent. Și asta este doar o estimare pe baza înregistrării permiselor de muncă, pentru că numărul ar putea fi cu mult mai mare ținând cont că pentru diferite categorii profesionale precum asistentele medicale, inginerii de telecomunicații sau dezvoltatori de software nu mai sunt necesare permisele de muncă.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei (MKIK), László Parragh, Ungaria ar avea nevoie de până la 300.000 de muncitori pentru a acoperi lipsa forței de muncă. Cu toate că mulți muncitori străini lucrează mai curând temporar, pentru a-și face bani cu care să ajungă în țările din vest unde salariile sunt cu mult mai mari, muncitorii locali din Ungaria sunt deranjați de beneficiile suplimentare cu care angajatorii caută să-i atragă sau să-i convingă pe muncitorii străini să rămână în continuare și să muncească în Ungaria.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline