La 24 mai 1875 era constituit Partidul Național Liberal. Azi, unii români susțin că acel partid nu mai există

La 24 mai 1875 era constituit Partidul Național Liberal. Azi, unii români susțin că acel partid nu mai există 

Un partid istoric cu o sonoritate care altădată impunea respect și considerație din partea adversarilor politici numai la simplul auz al numelui său, este aflat de ani buni într-o degringoladă continuă, dar parcă mai rău decât acum n-a fost niciodată pentru liberali.

Data de 24 mai 1875, momentul istoric la care a fost constituit Partidul Național Liberal, printre membrii fondatori fiind: Ion C. Brătianu, M. Kogălniceanu, M.C. Epureanu, ar trebui în mod normal să constituie un prilej pentru actualii liberali din România de a sărbători faptul că sunt cea mai veche formațiune politică de plaiurile mioritice. Cu toate acestea, partidul se găsește momentan într-o criză cum greu a mai trăit vreodată în întreaga sa istorie.

Dacă la alegerile generale din decembrie 1937 PNL înregistra la nivelul României Mari un procent de 35,92% din voturile românilor, cele mai multe voturi fiindu-le acordate liberalilor din acele vremuri, în mod paradoxal chiar din Moldova, în prezent unii români susțin că acel partid de fapt nici nu mai există, și că impostorii din zilele noastre care-și spun liberali și-au trădat nu numai principiile, ci de asemenea “au uitat de Patrie, de Neamul Românesc și de Dumnezeul Părinților lor“.

Solidarizarea „Comitetului de Execuție a PNL” cu Oligofrenul lor Președinte, dar și cu cel din Dealul Cotroceniului, este un semn și dovadă ca PNL nu mai există!

Partidul Bratienilor a devenit o Cocină irespirabilă, din Troaca căreia #Soros și Oculta Anticristă a #NeoMarxiștilor de la Bruxelles își hrănește Dobitoacele care și-au vândut Sufletele pe 30 de Arginți!

Dobitoace pe care #Oculta Anticristă le expune Rușinii și Disprețului Public și pe care nu ezită și nu va ezita să le sacrifice atunci când interesele lor Malefice le-o vor cere.

Așa cum se întamplă acum cu Nechematul din frunte PNL, L.Orban!
Azi este sacrificat Orban, mâine va veni rândul lui Coldea, Kovesi, Johannis fără vreo deosebire.

Toți Nemernicii din jurul Troacei „Ispitelor” lui #Soros care au uitat de Patrie, de Neamul Românesc și de Dumnezeul Părinților lor și s-au ridicat împotriva lor, vor ajunge să cunoască judecata și pedeapsa Oamenilor și a lui Dumnezeu!” (sursa: ioncoja.ro, text primit de la Nicolaie Silviu)

Nota noastră: un argument care poate veni în sprijinul afirmației celor care spun că PNL ( Partidul Național Liberal) veritabil nu mai există, este și ultima ispravă a liberalilor de la Satu Mare care l-au exclus pe consilierul Adrian Cozma din partid, pentru simplu motiv că acesta a solicitat ca monumentele românești din oraș să aibă parte de același tratament și apreciere ca și cele mai maghiare, și să fie puse potrivit legii în valoare într-un mod corespunzător. Cât de național mai poate fi considerat un partid care-și exclude membrii la “sugestia” celor de la UDMR?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Antiromânii au același gen de preocupări, chiar și în an Centenar

joi mai 24 , 2018
Antiromânii au același gen de preocupări, chiar și în an Centenar În loc să auzim de evenimente și manifestări dedicate Marii Uniri tocmai acum în an Centenar, ce credeți că ajunge la urechile noastre? Aflăm de pildă că primarul Aradului, liberalul Gheorghe Falcă, a aprobat amplasarea în stațiile de tramvai […]

Poate vă place și:

libris.ro