Ministerul Culturii a elaborat proiectul de Hotărâre care permite restituirea donaţiilor pentru „Cuminţenia Pământului”

Ministerul Culturii a elaborat proiectul de Hotărâre care permite restituirea donaţiilor pentru „Cuminţenia Pământului” 

Deputatul PSD de Bucureşti Beatrice Tudor şi secretar al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor afirmă că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a elaborat deja proiectul de Hotărâre care stabileşte măsurile necesare pentru restituirea sumelor de bani care au fost donate de către publicul român pentru sculptura “Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi.

Astfel, citând răspunsul la o interpelare formulată de deputat către Ministerul Culturii, Beatrice Tudor explică şi care sunt paşii ce mai trebuie urmaţi:

“Proiectul de Hotărâre este elaborat de către Ministerul Culturii şi se află în prezent pe circuitul interministerial de avizare. După ce se va parcurge această etapă, el va fi supus adoptării de către Guvernul României, iar după adoptare se vor putea restitui banii în mod efectiv către cei care au donat”.

Beatrice Tudor susţine că Ministerul Culturii a transmis, astfel, o veste bună, afirmând că mulţi români se întrebau ce se va întâmpla cu banii care fuseseră donaţi pentru achiziţionarea de către statul român a “Cuminţeniei Pământului”, proiect pe care l-a declarat drept un uriaş gest de PR al Guvernării Cioloş.

“Guvernarea Cioloş a vrut un proiect uriaş de PR şi l-a găsit tocmai în <>. Proiectul a eşuat lamentabil şi singurii care au avut ceva de câştigat au fost tot tehnocraţii, care ba au lansat o emisiune de obligaţiuni, ba au încercat să-l speculeze electoral, dar totul s-a năruit. Este bine că Ministerul Culturii are pregătite documentele în baza cărora poate să le restituie banii românilor”, a mai declarat deputatul PSD de Bucureşti.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns