Categories: Cultural

Ministerul Culturii a elaborat proiectul de Hotărâre care permite restituirea donaţiilor pentru „Cuminţenia Pământului”

Ministerul Culturii a elaborat proiectul de Hotărâre care permite restituirea donaţiilor pentru „Cuminţenia Pământului”

Deputatul PSD de Bucureşti Beatrice Tudor şi secretar al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor afirmă că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a elaborat deja proiectul de Hotărâre care stabileşte măsurile necesare pentru restituirea sumelor de bani care au fost donate de către publicul român pentru sculptura “Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi.

Astfel, citând răspunsul la o interpelare formulată de deputat către Ministerul Culturii, Beatrice Tudor explică şi care sunt paşii ce mai trebuie urmaţi:

“Proiectul de Hotărâre este elaborat de către Ministerul Culturii şi se află în prezent pe circuitul interministerial de avizare. După ce se va parcurge această etapă, el va fi supus adoptării de către Guvernul României, iar după adoptare se vor putea restitui banii în mod efectiv către cei care au donat”.

Beatrice Tudor susţine că Ministerul Culturii a transmis, astfel, o veste bună, afirmând că mulţi români se întrebau ce se va întâmpla cu banii care fuseseră donaţi pentru achiziţionarea de către statul român a “Cuminţeniei Pământului”, proiect pe care l-a declarat drept un uriaş gest de PR al Guvernării Cioloş.

“Guvernarea Cioloş a vrut un proiect uriaş de PR şi l-a găsit tocmai în <>. Proiectul a eşuat lamentabil şi singurii care au avut ceva de câştigat au fost tot tehnocraţii, care ba au lansat o emisiune de obligaţiuni, ba au încercat să-l speculeze electoral, dar totul s-a năruit. Este bine că Ministerul Culturii are pregătite documentele în baza cărora poate să le restituie banii românilor”, a mai declarat deputatul PSD de Bucureşti.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Iulie 1848 – Românii din Munții Apuseni încep să se înarmeze, sub conducerea lui Avram Iancu

Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…

16 ore ago

3 Iulie 1910 – Român amendat de unguri pentru că pe harnașamentul calului erau prezente cele trei culori ale tricolorului românesc

Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…

o zi ago

2 Iulie – T𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐚 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨d Ștefan cel Mare, manifestare organizată de Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…

2 zile ago

A.D. Xenopol Remembered: Historian of Romania, Philosopher of Europe

Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…

3 zile ago

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 16-a. 18-20 iulie 2025, la Sâmbăta de Sus

Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…

4 zile ago