1897: Românii din Transilvania d…

"Stat-au ungurii pe …

La 24 martie 1921 erau condamnaț…

La fel ca și în spat…

Martirii macedo-români din Balca…

" La biserica Mavrog…

O realitate de necontestat: din…

Declarația de la Al…

Un club de etnologie preocupat d…

Cei de la ETNOSTUD s…

La 23 Martie 1847 un incendiu de…

Una dintre tragediil…

Azi are loc Marșul pentru Viață …

Marșul pentru Viață …

Aurelian Pavelescu: "Iohannis es…

Avocatul Aurelian Pa…

Deputatul Daniel Gheorghe: Sunte…

După ce președintele…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

Print Friendly, PDF & Email

Una dintre cele mai vechi construcții ale urbei ieșene, Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei-Mitropolitul”, cunoscut publicului larg sub numele de „Casa Dosoftei”, se află în plin proces de restaurare.

După ce reprezentanții Consiliului Judeţean Iaşi și-au pus semnăturile pe contractul de execuţie a lucrărilor de restaurare, exponatele din muzeu au fost depozitate într-un spațiu corespunzător, iar schelele au pus stăpânire pe exterioriul întregii clădiri.

Investiția totală se ridică la 3,6 milioane de lei, din care cea mai mare parte din sumă reprezintă fonduri europene obţinute prin POR 2014-2020, în vreme ce valoarea contractului pentru lucrările de restaurare este de 1,8 milioane de lei.

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

Lucrările de restaurare sunt estimate la maximum 12 luni, constructorul asigurând de asemenea și garanția pentru aceste lucrări efectuate pentru 5 ani. Licitația de execuție a lucrărilor de reabilitare și restaurare a muzeului a fost câștigată de către firma IASICON.

Este vizată atât reabilitarea interioară cât și cea exterioară a clădirii. Construită în perioada 1677 – 1679, Casa Dosoftei a reprezentat sediul celei de-a doua tiparnițe din Iași până în anul 1686. Lucrările de restaurare se vor desfășura sub atenta supraveghere și consiliere a unui specialist atestat în refacerea monumentelor istorice.

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

 

 

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri