RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

Print Friendly, PDF & Email

Una dintre cele mai vechi construcții ale urbei ieșene, Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei-Mitropolitul”, cunoscut publicului larg sub numele de „Casa Dosoftei”, se află în plin proces de restaurare.

După ce reprezentanții Consiliului Judeţean Iaşi și-au pus semnăturile pe contractul de execuţie a lucrărilor de restaurare, exponatele din muzeu au fost depozitate într-un spațiu corespunzător, iar schelele au pus stăpânire pe exterioriul întregii clădiri.

Investiția totală se ridică la 3,6 milioane de lei, din care cea mai mare parte din sumă reprezintă fonduri europene obţinute prin POR 2014-2020, în vreme ce valoarea contractului pentru lucrările de restaurare este de 1,8 milioane de lei.

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

Lucrările de restaurare sunt estimate la maximum 12 luni, constructorul asigurând de asemenea și garanția pentru aceste lucrări efectuate pentru 5 ani. Licitația de execuție a lucrărilor de reabilitare și restaurare a muzeului a fost câștigată de către firma IASICON.

Este vizată atât reabilitarea interioară cât și cea exterioară a clădirii. Construită în perioada 1677 – 1679, Casa Dosoftei a reprezentat sediul celei de-a doua tiparnițe din Iași până în anul 1686. Lucrările de restaurare se vor desfășura sub atenta supraveghere și consiliere a unui specialist atestat în refacerea monumentelor istorice.

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

Au început lucrările de restaurare la Casa Dosoftei

 

 Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info