RSS

Sub pretextul pandemiei, Csaba B…

Csaba Borboly s-a ad…

Jurnal de pandemie: cum sunt des…

Jurnal de pandemie: …

25 Octombrie: Răspunde Române, P…

Răspunde Române, Pre…

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Până și campionatul mondial de fotbal stârnește iredentismul unora dintre unguri

Print Friendly, PDF & Email

Până și campionatul mondial de fotbal stârnește iredentismul unora dintre unguri

Frustrați probabil din cauză că Ungaria nu este și ea în lumea bună a fotbalului, precum a reușit iată de curând o țară mică precum Croația, ungurii și-au adus iarăși aminte de anumite capricii ale istoriei, și anume de vremurile când ungurii își exercitau un oarecare control asupra teritoriului de astăzi al Croației moderne.

Într-un grup destul de exclusivist de pe o rețea de socializare, de unde românii sunt adesea rapid expulzați la prima contradicție mai aprinsă cu moderatorii sau administratorii grupului, ori cu alți membri în care s-a umflat prea mult iredentismul și propaganda aflată la limita extremismului, o postare surprinde prin nonșalanța prin care un membru de pe acel grup afirmă că Ungaria este în finala campionatului mondial de fotbal.

Pana si campionatul mondial de fotbal stârnește iredentismul unora dintre unguri, Foto: captura facebook

Pana si campionatul mondial de fotbal stârnește iredentismul unora dintre unguri, Foto: captura facebook

Pentru cei care îi cunosc pe croați, este mai mult decât limpede cât sunt aceștia de toleranți la orice încercare de secesionism, și cât de mult ia Croația în serios orice manifestare care pune câtuși de puțin în pericol securitatea națională. Asta nu i-a împiedicat de-a lungul timpului pe unguri să încerce și în Croația ceea ce fac de ani buni în România de pildă. Însă cum Croația nu-i România, iar toleranța prost înțeleasă nu face casă bună cu croații, toate încercările și acțiunile “neortodoxe” ale ungurilor de pe teritoriul croat se sfârșeau de cele mai multe ori chiar înainte de a începe.

De la nici o masă fără pește, la unguri s-a ajuns la nici un subiect de discuție care să nu fie deturnat spre iredentism și spre așa zisa Ungarie Mare. Nici măcar campionatul mondial de fotbal nu a scăpat fără ca discuțiile legate de fotbal să fie deturnate către politică și către pretențiile absurde ale maghiarilor.

Dacă pe viitor România va câștiga și ea printr-o minune vreun trofeu important la vreun turneu internațional și ungurii vor spune că de fapt Ungaria a câștigat acel trofeu, să nu vă mire în nici un fel, e doar consecința faptului că s-a umflat iar iredentismul în unii maghiari și dă pe dinafară.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info