Ori de câte ori vreun sector al agriculturii românești dă semne de resuscitare, apare ca prin minune câte o … “pestă”?

Ori de câte ori vreun sector al agriculturii românești dă semne de resuscitare, apare ca prin minune câte o … “pestă”?

Cum se face că tocmai în anii când anumite sectoare ale agriculturii românești dau semnale serioase de trezire și statul se implică să le spriijine, apar ca prin minune tot felul de incidente sau boli apărute de nici unde nu te aștepți, pentru a frâna dezvoltarea acelor domenii?

Tocmai în anul în care statul român s-a implicat în subvenționarea și implementarea unor programe de salvare a raselor românești de porci, vine așa deodată pesta porcină?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Dacă facem un mic exercițiu de memorie, până și pentru memoria aia scurtă a românilor, mulți dintre noi își vor aduce aminte de incidentele cu gripa aviară, când au fost sacrificate aiurea atât de multe din păsările din gospodăriile sau crescătoriile românești, de incidentul sau scandalul cărnii de cal, în care s-a dovedit ulterior că România nu avea nici o vină, sau scandalul care avea cât pe ce să ducă la falimentul companiei românești Brădet, plus alte incidente mai mici care nu au avut același impcat major în presa.

Anul acesta ni s-a pus din nou pe tapet încă o pestă: pesta porcină africană. Și mai curios este că prin Europa se derulează tot în aceste momente o campanie mediatică de informare asupra pestei porcine africane.

“Prin Germania este plin de astfel de avertismente, ştiți cumva dacā au trecut la incinerarea porcilor sau este valabil doar pt proștii din est?
De la inceputul campaniei cu pesta porcinā pe facebook au apārut foarte multe postāri sponsorizate cu nr mare de distribuiri și like-uri care îndeamnă la protecția porcilor, adicā sā nu mai consumăm carne de porc, nu vi se pare suspectă această coincidență?”, a scris pe facebook Roznoveanu Gheorghe Gheorghe

Cine manifestă alergie la carnea de porc? Să fie doar o coincidență campania de popularizare a “pestei” și campania de reconversie religioasa a Europei?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Municipalitatea ieșeană aduce la Iași în următorii 3 ani 44 de autobuze electrice și 16 tramvaie noi

joi iul. 26 , 2018
Municipalitatea ieșeană aduce la Iași în următorii 3 ani 44 de autobuze electrice și 16 tramvaie noi Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo. Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri All […]

Poate vă place și:

libris.ro