libris.ro

Războiul steagurilor la IAȘI: „I-am spus că-mi dau jos tricoul dacă schimbă steagul cu cel al României și dispare și steagul NATO de la miting!”

Războiul steagurilor la IAȘI: „I-am spus că-mi dau jos tricoul dacă schimbă steagul cu cel al României și dispare și steagul NATO de la miting!”,

De câțiva ani, în timpul manifestațiilor sau protestelor din România am putut observa din ce în ce mai des prezența unor persoane care în mod inexplicabil se afișează cu steagurile altor țări, uneori chiar și cu steagurile unor state care nu au nimic în comun cu România sau cu ideea că ar exista până și cea mai mică justificare pentru prezența acelor steaguri în timpului unui protest al societății românești.

Cum în spațiul public din România rare au fost ocaziile în care să fie combătute aceste acțiuni de afișare a steagurilor unor altor state în timpul protestelor, fenomenul a luat amploare, culminând în unele ocazii la proteste cu adevărate explozii de culoare și de simboluri străine de statul românesc, chiar și cu zeci de steaguri ale altor țări prin piețele centrale ale marilor orașe din România.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cum și la Iași există un mic nucleu de protestatari care iese în dese ocazii în Piața Unirii cu steaguri străine, mai cu seamă în zilele de sfârșit de săptămână, un ieșean a profitat de una din aceste ocazii pentru a-și arăta dezacordul și indignarea față de prezența lor cu drapelele altor țări în centrul orașului.

Războiul steagurilor la IAȘI: "I-am spus că-mi dau jos tricoul dacă schimbă steagul cu cel al României și dispare și steagul NATO de la miting!", Foto: facebook.com/liviu.tiganasu
Războiul steagurilor la IAȘI: „I-am spus că-mi dau jos tricoul dacă schimbă steagul cu cel al României și dispare și steagul NATO de la miting!”, Foto: facebook.com/liviu.tiganasu

Pentru că protestatarii din Piața Unirii din Iași se afișau ostentativ cu steagurile SUA și NATO, ieșeanul a venit în piață îmbrăcat într-un tricou pe care era prezentă inscripția fostei Uniuni Sovietice (n.r. CCCP). Cum gestul i-a iritat pe unii dintre cei prezenți în piață, și care au început din cauza tricoului să-l trimită la Moscova, ieșeanul le-a spus în replică protestatarilor care-l contestau, că el este dispus să-și dea jos tricoul dacă și ei vor schimba steagurile străine cu cele ale României.

Războiul steagurilor la IAȘI: "I-am spus că-mi dau jos tricoul dacă schimbă steagul cu cel al României și dispare și steagul NATO de la miting!", Foto: facebook.com/liviu.tiganasu
Războiul steagurilor la IAȘI: „I-am spus că-mi dau jos tricoul dacă schimbă steagul cu cel al României și dispare și steagul NATO de la miting!”, Foto: facebook.com/liviu.tiganasu

„Pentru că „organizatorii” nu au înțeles să retragă de la mitingul „anti-penali în funcții publice”, steagurile SUA și NATO, m-am oferit „voluntar” să-l țin eu pe cel al NATO … echipat corespunzător!!!
„Americanul”, din fața mea, mă trimitea la Moscova, din cauza tricoului, iar eu ii spuneam … „yankee go home!”, din cauza steagului. 🙂
De american ce era, nici nu cred ca a ințeles!
I-am spus că-mi dau jos tricoul dacă schimbă steagul cu cel al României și dispare și steagul NATO de la miting!
Am fotografiat și steagul NATO, arborat la punctul de strâns semnături anti penali, steag care am insistat să dispară!
Nu doresc să văd peste 20 de ani, în fotografii, că am participat la un miting organizat de SUA sau NATO!!!
Nu „lupt” decât sub un singur steag, al României!!!
Cei care se uită cu apreciere la un miting organizat în Polonia (de exemplu) să-mi spună dacă au văzut și steagurile altor țări la mitingurile lor. Îi sfătuiesc nici să nu încerce să se afișeze cu vreun alt steag pe acolo, pentru că ei știu ce înseamnă … simbol national!!!!
Noi mai avem de învățat cum să ne comportam ca suverani, nu ca … colonie!!!”, a scris Liviu Tiganasu pe facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info