RSS

(VIDEO) Prima ediție a Școlii de…

Prima ediție a Școli…

TABARA DE VARĂ 2021, PAROHIA FĂL…

   Cu binecuvântarea…

Biserica din lemn de la Putna e …

Oamenii de știință d…

Abund Berry. Povestea unui brand…

Povestea Abund Berry…

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Deputata PSD Beatrice Tudor: “Klaus Iohannis s-a transformat din mediator în provocator! Și-a depăşit atribuţiile constituţionale!”

Print Friendly, PDF & Email

Deputata PSD Beatrice Tudor: “Klaus Iohannis s-a transformat din mediator în provocator! Și-a depăşit atribuţiile constituţionale!”

Deputatul PSD de Bucureşti, Beatrice Tudor, a criticat în termeni extrem de duri ieşirea de luni, 13 august, a preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând că şeful statului a devenit un provocator politic, care nu-şi mai îndeplineşte rolul de mediator, care şi-a pierdut obiectivitatea şi care caută să întindă capcane şi “cadouri otrăvite” majorităţii parlamentare care susţine Guvernul.

“Culmea ironiei, izolându-se de presă şi de cetăţenii pe care pretinde că îi apără, preşedintele Iohannis a ales să se adreseze naţiunii române de pe pagina de internet a Administraţiei Prezidenţiale. Mesajul său a fost unul de provocare politică, ceea ce demonstrează că preşedintele Klaus Iohannis s-a transformat din mediator în provocator. Singura miză a mesajului de ieri a fost una politică: a căutat să dezbine PSD şi să unească Opoziţia. Ceea ce atestă clar că există un plan politic în spatele protestelor. Klaus Iohannis şi-a depăşit atribuţiile constituţionale şi în literă şi în spirit. Mesajul său este unul care induce o stare de tensiune în societate şi în rândul partidelor politice, ceea ce este de neacceptat. Vreau să afirm ferm şi lipsit de echivoc: PSD nu va cădea în capcanele preşedintelui şi nu va primi cadourile otrăvite pe care acesta le oferă. Sper că şi Opoziţia are inteligenţa politică să se delimiteze de un preşedinte provocator şi instigator, dacă nu cumva sunt mână în mână”, a declarat Beatrice Tudor.

Totodată, deputatul PSD de Bucureşti a mai afirmat, în contextul în care Opoziţia cere anchetă parlamentară pentru incidentele de la protestul de vineri, 10 august, că această investigaţie trebuie să fie una amplă şi completă, care să vizeze toate faţetele problemei, incusiv pasivitatea serviciilor de informaţii în a oferi informaţii în legătură cu asediul violent al unei instituţii a administraţiei publice centrale, precum Guvernul.

“Ancheta parlamentară asupra incidentelor de la protestul de pe 10 august trebuie să fie una reală, amplă şi completă, nu o vânătoare de vrăjitoare îndreptată împotriva PSD, aşa cum doreşte Opoziţia. Trebuie să aflăm tot, dacă tot vrem să aflăm adevărul. Trbuie să elucidăm inclusiv acest aspect: serviciile de informaţii care trebuie să menţină ordinea constituţională au ştiut despre intenţiile violente de a asedia clădirea Guverului? Dacă da, pe cine au informat şi ce au făcut cei care au primit informaţiile? Dacă nu, atunci avem o problemă la fel de gravă, pentru că înseamnă că s-a tolerat o încercare de răsturnare a ordinii constituţionale prin violenţă”, a mai afirmat Beatrice Tudor.

În final, deputatul PSD de Bucureşti a mai lansat o ipoteză interesantă: există vreo legătură între eventuala pasivitate a serviciilor de informaţii în ceea ce priveşte protestul şi rectificarea bugetară prin care acestea au pierdut sume importante?

“Nu pot să nu observ faptul că, doar cu câteva zile înainte de protestul la care s-au întâmplat acele incidente, a avut loc o rectificare bugetară prin care serviciile de informaţii au pierdut sume importante. Cred că trebuie să vedem dacă există vreo legătură între această rectificare negativă şi eventuala lor pasivitate, pentru a avea tabloul şi informaţiile complete”, a mai spus Tudor.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info