RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Sloganul utilizat de colaboratorii ucraineni ai Germaniei naziste va fi de acum salutul oficial în Armata Ucraineană

Print Friendly, PDF & Email

Sloganul utilizat de colaboratorii ucraineni ai Germaniei naziste va fi de acum salutul oficial în Armata Ucraineană

Vineri, 24 august 2018, prin intermediul unui decret prezindențial, va fi oficializat în Ucraina faptul că sloganul “Slavă Ucrainei! Slavă eroilor!” va deveni salutul militar oficial pentru armata ucraineană.

Un slogan care s-a făcut puternic auzit chiar și la nivel internațional în timpului Maidanului ucrainean, Slavă Ucrainei! Slavă eroilor! (Slava Ukrajini! Herojam slava!), nu este altceva decât un slogan al Armatei Insurecționale Ucraineane (Українська Повстанська Армія / Ukrainska Povstanska Armiia),  o armată de partizani  ucraineni, care a luptat în cel de-al doilea război mondial de partea Germaniei naziste.

Stepan Bandera și Roman Shuhevici au fost liderii principali ai acestei armate insurecționale (n.r. UPA), aceasta fiind în fapt o ramură înarmată a Organizației Naționaliștilor Ucraineni. Personalitățile celor doi lideri, mai cu seamă cea a lui Bandera, rămân încă până în zilele noastre deosebit de controversate, existând numeroase dispute la nivel ideologic chiar și printre naționaliștii ucraineni cu privire la activitatea acestora.

La asta se adaugă acum și faptul că președintele ucrainean Petro Poroșenko oficializează prin decret prezidențial un slogan folosit de către colaboratorii Germaniei naziste.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info