RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cine vrea să distrugă agricultura românească? Ca și cum nu erau destule diversele “peste” și “gripe” ale animalelor, acum agricultura este amenințată și de un dăunător periculos!

Print Friendly, PDF & Email

Cine vrea să distrugă agricultura românească? Ca și cum nu erau destule diversele “peste” și “gripe” ale animalelor, acum agricultura este amenințată și de un dăunător periculos!

Monitorizând în ultimii ani presa din Republica Moldova am văzut în dese ocazii o mobilizare exemplară a autorităților de acolo împotriva unui dăunator deosebit de nociv, insecta Tuta Absoluta, cunoscuta fermierilor si agricultorilor sub denumirea de molia tomatelor, este o insecta polifaga extrem de periculoasa, care ataca cu predilectie tomatele, dar si ardeii, vinetele, cartofii si chiar castravetii.

Cum era depistată insecta Tuta Absoluta în vreun transport de legume importate de către autoritățile din Republica Moldova, întreaga cantitate de marfă era distrusă rapid pentru a evita riscul de infestare cu acest dăunător.

Ce ne spune însă de curând un cercetător de la Statiunea de cercetari legumicole Buzau? Că la nivelul anului 2018 s-a sesizat extinderea la nivel național în România a insectei Tuta Absoluta, un dăunător cu o capacitate crescută de rezistență la insecticide.

Cu toate că este vorba de o mică insectă, impactul la adresa agriculturii infestate cu un asemenea dăunător este unul de-a dreptul devastator.

Așadar, după fel și fel de boli apărute ca prin minune în fiecare an la animale, și punând practic la pământ producătorii autohtoni din anumite sectoare ale agriculturii din România, acum apare și o adevărată  “pestă” a legumelor? Cine vrea să distrugă agricultura românească?

 Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info