libris.ro

Cine vrea să distrugă agricultura românească? Ca și cum nu erau destule diversele „peste” și „gripe” ale animalelor, acum agricultura este amenințată și de un dăunător periculos!

Cine vrea să distrugă agricultura românească? Ca și cum nu erau destule diversele „peste” și „gripe” ale animalelor, acum agricultura este amenințată și de un dăunător periculos!

Monitorizând în ultimii ani presa din Republica Moldova am văzut în dese ocazii o mobilizare exemplară a autorităților de acolo împotriva unui dăunator deosebit de nociv, insecta Tuta Absoluta, cunoscuta fermierilor si agricultorilor sub denumirea de molia tomatelor, este o insecta polifaga extrem de periculoasa, care ataca cu predilectie tomatele, dar si ardeii, vinetele, cartofii si chiar castravetii.

Cum era depistată insecta Tuta Absoluta în vreun transport de legume importate de către autoritățile din Republica Moldova, întreaga cantitate de marfă era distrusă rapid pentru a evita riscul de infestare cu acest dăunător.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ce ne spune însă de curând un cercetător de la Statiunea de cercetari legumicole Buzau? Că la nivelul anului 2018 s-a sesizat extinderea la nivel național în România a insectei Tuta Absoluta, un dăunător cu o capacitate crescută de rezistență la insecticide.

Cu toate că este vorba de o mică insectă, impactul la adresa agriculturii infestate cu un asemenea dăunător este unul de-a dreptul devastator.

Așadar, după fel și fel de boli apărute ca prin minune în fiecare an la animale, și punând practic la pământ producătorii autohtoni din anumite sectoare ale agriculturii din România, acum apare și o adevărată  „pestă” a legumelor? Cine vrea să distrugă agricultura românească?

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info