RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Incredibil! Poliția locală este folosită la IAȘI pentru a păzi un banner antiguvernamental neautorizat?

Print Friendly, PDF & Email

Incredibil! Poliția locală este folosită la IAȘI pentru a păzi un banner antiguvernamental neautorizat?

Deși există o legislație foarte clară cu privire la autorizarea amplasării unor corturi sau afișe publicitare sau bannere pe domeniul public, în Piața Unirii din Iași a stat pentru foarte multă vreme zi și noapte amplasat un cort pe spațiul verde, spre siderația străinilor sau turiștilor care vizitau fosta capitală a Moldovei. Aceeași situație era întâlnită din păcate cam simultan și la Cluj, acolo unde o zonă intens circulată a Clujului era confiscată de niște persoane care și-au amplasat un cort pe domeniul public.

Bannerul antiguvernamental din Piața Unirii din Iași era amplasat acolo încă de la jumătatea lunii august, dar nu doar că nu era îndepărtat, ci după cum spune deputatul ALDE Varujan Vosganian, chiar din contră, ar fi beneficiat de pază din partea poliției locale, deci pe bani publici.

Sesizând prezența acestui banner, Varujan Vosganian îi cere lămuriri primarului Chirica, cu privire la autorizarea bannerului respectiv, solicitând să fie comunicată autorizația în baza căreia este expus acest banner în centrul orașului. Redăm și noi cu această ocazia integral postarea domnului Vosganian:

“Stimate domnule primar al Municipiului Iași, Mihai Chirica

Salutăm, pe această cale, modul în care încurajați exprimarea publică a convingerilor ieșenilor, dovadă acest banner care stă de o săptămână în Piața Unirii din Iași, păzit de poliția locală (deși trebuie să vă mărturisesc că, atunci când a observat că este fotografiat – joi 6 septembrie a.c., ora 8,15 – polițistul a șters-o, cu mașină cu tot).
Pentru a umple aceste lacune ale poliției locale, având, așadar, disponibilitatea să ne alăturăm și noi acelora care îl păzesc, vă rugăm, domnule primar, să ne comunicați în baza cărei autorizații șade acest banner în centrul orașului și pe numele cărui reprezentant al Moldovei a fost emisă autorizația. Cu mulțumiri anticipate!”, a scris Varujan Vosganian pe facebookSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Lasă un răspuns


libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info