RSS

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Sănătatea plantelor nu cunoaște granițe: 20 de state se întâlnesc pentru a discuta standardele internaționale

Print Friendly, PDF & Email
Standardele de sănătate și siguranță ale plantelor sunt indispensabile. Ele facilitează comerțul internațional în condiții de siguranță, contribuie la asigurarea securității alimentare, promovează producția durabilă a agriculturii și contribuie la protejarea biodiversității și a mediului.
Garanții principali ai sănătății și siguranței plantelor la nivel global sunt Convenția Internațională pentru Protecția Plantelor (CIPP) și Standardele Internaționale pentru Măsurile Fitosanitare.
În această săptămână în apropiere de orașul Moscova, FAO și Secretariatul Convenției au reunit experți din 20 de țări și câteva organizații internaționale pentru un atelier intens de șase zile pentru a discuta eventualele modificări ale standardelor internaționale pentru măsurile fitosanitare. De asemenea, experții își propun să-și aprofundeze cunoștințele despre problemele fitosanitare și să învețe cum să producă rapoarte naționale privind dăunătorii.
“Comerțul internațional sigur în condiții de siguranță nu poate funcționa decât dacă partenerii se străduiesc ca plantele și produsele vegetale să nu aibă dăunători”, a spus Piotr Wlodarczyk, ofițer agricol al FAO.
El a menționat că minimizarea dăunătorilor necesită o legislație adecvată, cunoștințe instituționale, material săditor fără dăunători și sisteme funcționale pentru monitorizarea și prognoza dăunătorilor.
“Este, de asemenea, foarte important ca țările importatoare și exportatoare să urmeze procedurile armonizate descrise în standardele internaționale”, a adăugat el. “Întâlnirea din această săptămână are scopul unei informări mai aprofundate despre aceste standarde”.
Scopul Convenției și al standardelor internaționale este de a preveni introducerea și răspândirea dăunătorilor plantelor care au un impact negativ asupra plantelor, atât cultivate, cât și sălbatice.
Îmbunătățirea punerii în aplicare a acestor standarde în ceea ce privește circulația internațională a semințelor va constitui un punct central în atelier. Alte subiecte includ legăturile dintre sănătatea plantelor și protecția mediului (cu accent pe plantele străine invazive), gestionarea riscurilor generate de containerele maritime și “ePhyto” – sistemul global nou dezvoltat pentru emiterea și schimbul de certificate fitosanitare electronice.
FAO oferă sprijin pentru punerea în aplicare a Convenției. La atelier, Wlodarczyk a prezentat șapte dintre proiectele FAO la nivel de țară și unul dintre proiectele sale la nivel regional privind problemele fitosanitare.
“Fiecare regiune are propriile particularități”, a spus el. ” Fiecare dintre țările din regiune se confruntă cu diferite provocări: filoxera de struguri în Armenia, în Azerbaidjan – probleme de inspecție și la serviciile de diagnosticare, în Georgia – probleme de monitorizare, iar în Uzbekistan probleme ce țin de protecția soiurilor de plante”.
Evenimentele regionale precum această conferință oferă țărilor posibilitatea de a identifica similarități și de a împărtăși idei și experiențe bune care vor ajuta la rezolvarea problemelor comune.
Întâlnirea face parte dintr-o serie de ateliere regionale care se desfășoară în șapte regiuni din întreaga lume, organizate de Secretariatul CIPP în colaborare cu FAO și diverse organizații internaționale și regionale.
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info