Bogdan Eduard, patronul Orizont TV: “Dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă inapoi, intru pe locul troitei in greva foamei”

Bogdan Eduard, patronul Orizont TV: “Dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă inapoi, intru pe locul troitei in greva foamei”

Gest extrem din partea unui patron de televiziune din România: Bogdan Eduard, patronul Orizont TV, în cadrul unei emisiuni speciale de joi, 13 septembrie a.c., a declarat că dacă până sâmbătă la ora 12:00 troița românească îndepărtată de către primarul UDMR-ist din centrul orașului Satu Mare nu va fi remontată la loc pe vechiul său amplasament, atunci va veni la Satu Mare și va intra în greva foamei chiar pe locul troiței.

Într-o emisiune specială de aproximativ 3 ore, patronul Orizont TV Bogdan Eduard a avut în direct prin telefon mai mulți invitați: doamna Daniela Ciută, jurnalist la portalul Buletin de Carei, scriitorul băimărean Marian Ilea, consilierul județean Adrian Cozma de la Satu Mare, domnul Cornel Morar, primul prefect de după Revoluţie al judeţului Satu Mare, respectiv domnul Darius Filip, actualul prefect al județului Satu Mare, cu ajutorul cărora a dezbătut situația revoltătoare a troiței înlăturate din centrul orașului Satu Mare de către primarul UDMR-ist.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Eu în costum national, mă pun pe locul troiței și intru in greva foamei. Dacă asta trebuie să facem ca să ne apărăm valorile naționale, apoi asta vom face.
(…) Eu îl declar ferm pe primarul din Satu Mare iresponsabil.
Eu nu știu cum își permite un nemernic să mute o troiță.
Dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă inapoi, intru pe locul troitei in greva foamei.
Am un costum național vechi de 150 de ani. Vin cu el și cu un tulnic la Satu Mare și dacă nu aduci troița înapoi până sâmbătă la ora 12, intru pe locul troiței în greva foamei.Te-ai atins de un simbol național.
Am foarte mulți invitați care vor intra in această seară la Orizont TV în direct, care au primit SMS-uri de amenințare.Domnule primar, eu îmi doresc foarte mult în această țară ca niște instituții din România să te aresteze.
Fac apel către toți cei care urmăresc Orizont TV, dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă la locul ei, îi aștept pe toți cei care simt românește să vină alături de noi. Acest domn incearcă pe fondul unor reacții internaționale să provoace anumite lucruri….
Sunt lucruri pe care nu le putem negocia…Cineva incearcă să inflameze situația…
Domnule, daca există un primar care a luat-o razna, potoliți-l!Am aflat de la prieteni de la Satu Mare ca sunt inclusiv maghiari revoltați de acest lucru.”, a transmis Bogdan Eduard în timpul emisiunii speciale de la Orizont TV

Bogdan Eduard, patronul Orizont TV: "Dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă inapoi, intru pe locul troitei in greva foamei", foto: Orizont TV
Bogdan Eduard, patronul Orizont TV: “Dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă inapoi, intru pe locul troitei in greva foamei”, foto: Orizont TV

SMS-uri de amenințare pentru invitații de la Orizont TV pentru a nu intra în direct să vorbească despre problema troiței românești înlăturate de la Satu Mare

Potrivit consilierului județean Adrian Cozma de la Satu Mare care a intervenit telefonic în emisiunea de la Orizont TV, acesta ar fi primit un SMS prin care i se cerea să nu se implice în problema troiței românești înlăturate de la Satu Mare, pentru că “este o problemă … complicată”.

Un astfel de incident vine să confirme și Bogdan Eduard, care în emisiunea de la Orizont TV a dezvăluit următoarele:

“Am încercat de mai multe ori să o sunăm pe doamna Livia Haidu, ne-a răspuns în cele din urmă foarte speriat un domn care ne-a spus: “Nu mai sunați la acest număr!”.
(…) Deci și doamna Haidu e posibil să fie una dintre persoanele care au primit amenințări.”

SMS-uri de amenințare pentru invitații de la Orizont TV pentru a nu intra în direct să vorbească despre problema troiței românești înlăturate de la Satu Mare, Foto: Orizont TV
SMS-uri de amenințare pentru invitații de la Orizont TV pentru a nu intra în direct să vorbească despre problema troiței românești înlăturate de la Satu Mare, Foto: Orizont TV

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Spre deosebire de România, Polonia chiar are un președinte, unul pentru polonezi: "Europa ne-a lăsat în voia sorţii în 1945. Să ne lase în pace!"

vin sept. 14 , 2018
Spre deosebire de România, Polonia chiar are un președinte, unul pentru polonezi: “Europa ne-a lăsat în voia sorţii în 1945. Să ne lase în pace!” Dacă în România liderii politici mioritici se calcă pe picioare pentru a ceda suveranitatea țării și a poporului român către interese străine, și odată cu […]

Poate vă place și:

libris.ro