RSS
TwitterFacebookPinterest

Sărbătoare la Carei: Sava Negrean-Brudaşcu invitat de onoare. Duminică 28 octombrie 2018 toate drumurile duc la Carei

Sărbătoare la Carei: Sava Negrean-Brudaşcu invitat de onoare. Duminică 28 octombrie 2018 toate drumurile duc la Carei

Pe 28 octombrie 2018, în zi de duminică, Careiul se îmbracă în haine de sărbătoare. Centenarul Marii Uniri are parte la Carei de o impresionantă desfășurare a suflării românești din zonă. Interpreți de muzică populară, ansambluri și tarafuri, coruri reunite, instrumentiști locali, precum și grupuri de români din satele înconjurătoare vor lua parte la o sărbătoare în cadrul căruia să se manifeste bucuria reîntregirii neamului românesc.

Eforturile comune ale asociațiilor și organizațiilor românești se vor concretiza printr-un eveniment de excepție la Carei. După concertul oferit de renumita interpretă a cântecului popular românesc Sava Negrean Brudaşcu, va avea loc Balul Costumului popular unde cele mai reusite piese de vestimentaţie tradiţională vor fi premiate. De asemenea, standuri cu produse tradiţionale vor fi funcţiona pe tot parcursul manifestării.

apiland.ro

“Duminică 28 octombrie 2018 toate drumurile duc la Carei. Cei care vor să sărbătorească Centenarul Marii Uniri sunt aşteptaţi de la ora 13,00 pe platoul din faţa Primăriei Carei de unde se va pleca în alai spre Monumentul Ostaşului Român.

Corurile reunite ale Bisericii Ortodoxe Sf.Dimitrie din Carei dirijor Valentina Roşca şi cel bărbătesc condus de Ionel Tordoi vor intona Imnul Naţional şi cântece patriotice în debutul manifestării. Se va da citire apoi Credenţionalului şi se vor prezenta careienii care au participat la Adunarea de la Alba Iulia în 1918.

Alaiul ce se va forma se va deplasa apoi spre Monumentul Ostaşului Român. Participă instrumentişti şi interpreţi din zona Carei, Taraful Moţul din Munţii Apuseni, ansamblul Vatra condus de Nicolae Turău, grupuri de moţi şi de români din satele înconjurătoare dar şi din zonele folclorice ale judeţului.

Se vor rosti alocuţiuni, poezii şi cântece tradiţionale. Bucuria reîntregirii neamului românesc adună laolaltă copii şi adulţi, tineri şi mai puţin tineri iubitori de neam şi ţară.”, scrie BuletindeCarei.roContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]