RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Peștii din Dunăre vor avea la dispoziție un lift pentru pești la Porțile de Fier 1

Print Friendly, PDF & Email

Peștii din Dunăre vor avea la dispoziție un lift pentru pești la Porțile de Fier 1

O colaborare transfrontalieră dintre autoritățile din România și Serbia se va concretiza într-un proiect care presupune construirea unui culoar special de circulație pentru pești la Porțile de Fier 1, un fel de lift pentru pești.

Pentru a proteja speciile de sturioni de pe Dunăre care sunt amenințate cu dispariția, autoritățile române împreună cu cele sârbe au luat decizia de a acționa pentru permiterea unui culoar de circulație între cele două părți ale barajului. Braconajul și barajele sunt motivele principale pentru care mai multe specii de pești din Dunăre sunt astăzi amenințate cu dispariția.

Cu toate că în lume există numeroase astfel de construcții speciale care să permită și pasaje de trecere pentru pești, în Europa sunt până acum doar două astfel de baraje pe Dunăre, construite în Austria.

“Pasajul poate fi un tobogan de trecere realizat pe lângă baraj, prin care curge apa, sau efectiv un lift de peşti care traversează baraje mari. Acestea au un bazin deschis; după ce vietatea pătrunde, se închide trapa şi se transportă peştele cu liftul.”, scrie evz.ro.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info