RSS

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Un deputat român răspunde la atacurile împotriva României: “Indiferent ce spun şi ce vor ungurii, 1 Decembrie 1918 reprezintă desăvârşirea statului naţional român”

Print Friendly, PDF & Email

Un deputat român răspunde la atacurile împotriva României: “Indiferent ce spun şi ce vor ungurii, 1 Decembrie 1918 reprezintă desăvârşirea statului naţional român” 

”1 Decembrie 1918 reprezintă desăvârşirea statului naţional român şi este un eveniment istoric pentru România şi Europa, indiferent ce spun şi ce vor ungurii”,  a declarat deputatul PSD Răzvan Rotaru 

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a transmis în Parlamentul României un mesaj către reprezentanţii guvernului ungar şi ai UDMR ca replică la declaraţiile de la finalul lunii trecute cu privire la Centenarul Marii Uniri prin care au jignit România şi pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Îl informez pe domnul deputat Attila Korodi şi pe ceilalţi oficiali ai Guvernului ungar că Centenarul Marii Uniri a României este o sărbătoare pentru ţara noastră şi pentru întreaga Europă şi va fi celebrată la nivelul Uniunii Europene prin manifestaţii şi evenimente comemorative, în ciuda opiniilor şi declaraţiilor ungurilor din Ungaria sau din România. Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti şi reprezintă fapta istorică a întregii naţiuni române. 1 Decembrie 1918 reprezintă desăvârşirea statului naţional român şi este un eveniment istoric pentru România şi Europa, indiferent ce spun şi ce vor ungurii. În calitate de parlamentar al poporului român le cer tuturor ungurilor să îi trateze cu respect pe români, să ne respecte istoria şi cultura, aşa cum le-am acordat şi noi apreciere şi drepturi comunităţilor de etnie maghiară, aici, în România”, a declarat Răzvan Rotaru.

Statele Unite ale Americii a fost prima ţară care a transmis felicitări Bucureştiului pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Mai multe state din SUA au emis proclamaţii oficiale prin care apreciază România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi arată că acest eveniment istoric a dus la consolidarea unui stat modern, inspirat de principiile libertăţii, democraţiei, economiei libere şi progresului social.

Apoi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a transmis în Parlamentul European că în ziua de 1 Decembrie, atât Europa cât şi România sărbătoresc un mare eveniment istoric

.„Momentul în care a avut loc Marea Unire, care a condus la formarea statului naţional român, coincide şi cu cea mai zbuciumată perioadă din istoria modernă a Europei, perioadă care a condus la destrămarea unor imperii şi afirmarea mai multor naţiuni europene, care anul acesta celebrează 100 de ani de existenţă. În ciuda acestor dovezi istorice de necontestat, colegii de la UDMR şi reprezentanţii oficiali ai Guvernului din Ungaria continuă să nege această realitate confirmată şi recunoscută la nivel european şi mondial. Aceştia au adus jigniri atât poporului român, cât şi celorlalte state care recunosc istoria adevărată a României, atunci când au afirmat în spaţiul public că pomenirea sărbătoririi la nivel european a Centenarului Marii Uniri dă dovadă de iresponsabilitate a preşedintelui Comisiei Europene. Îi somez să înceteze cu astfel de declaraţii agresive şi nepotrivite” , a subliniat deputatul social-democrat.

 

 

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info