RSS

De ce-o fi oare cel mai apreciat…

Aceasta este harta a…

Sute de români au protestat la B…

Peste 500 de persoan…

Ghid de manipulare: în ce hal de…

Până unde a putut aj…

Alexandru Cumpănașu despre Alian…

Dacă n-au reușit rup…

Cine sunt progresiștii de la Zia…

Râul Bahlui din Iași…

Guvernul României a donat Republ…

Bradul înalt de apro…

Alina Mungiu-Pippidi: "Cine treb…

Proiectul "România e…

"Anticorupția", o mare afacere p…

Mălin Bot continuă r…

Un bust al lui Avram Iancu, dezv…

Miercuri, 5 decembri…

Iohannis desființat de un jurnal…

Jurnalistul Cornel N…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Un deputat român răspunde la atacurile împotriva României: “Indiferent ce spun şi ce vor ungurii, 1 Decembrie 1918 reprezintă desăvârşirea statului naţional român”

Print Friendly, PDF & Email

Un deputat român răspunde la atacurile împotriva României: “Indiferent ce spun şi ce vor ungurii, 1 Decembrie 1918 reprezintă desăvârşirea statului naţional român” 

”1 Decembrie 1918 reprezintă desăvârşirea statului naţional român şi este un eveniment istoric pentru România şi Europa, indiferent ce spun şi ce vor ungurii”,  a declarat deputatul PSD Răzvan Rotaru 

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a transmis în Parlamentul României un mesaj către reprezentanţii guvernului ungar şi ai UDMR ca replică la declaraţiile de la finalul lunii trecute cu privire la Centenarul Marii Uniri prin care au jignit România şi pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Îl informez pe domnul deputat Attila Korodi şi pe ceilalţi oficiali ai Guvernului ungar că Centenarul Marii Uniri a României este o sărbătoare pentru ţara noastră şi pentru întreaga Europă şi va fi celebrată la nivelul Uniunii Europene prin manifestaţii şi evenimente comemorative, în ciuda opiniilor şi declaraţiilor ungurilor din Ungaria sau din România. Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti şi reprezintă fapta istorică a întregii naţiuni române. 1 Decembrie 1918 reprezintă desăvârşirea statului naţional român şi este un eveniment istoric pentru România şi Europa, indiferent ce spun şi ce vor ungurii. În calitate de parlamentar al poporului român le cer tuturor ungurilor să îi trateze cu respect pe români, să ne respecte istoria şi cultura, aşa cum le-am acordat şi noi apreciere şi drepturi comunităţilor de etnie maghiară, aici, în România”, a declarat Răzvan Rotaru.

Statele Unite ale Americii a fost prima ţară care a transmis felicitări Bucureştiului pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Mai multe state din SUA au emis proclamaţii oficiale prin care apreciază România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi arată că acest eveniment istoric a dus la consolidarea unui stat modern, inspirat de principiile libertăţii, democraţiei, economiei libere şi progresului social.

Apoi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a transmis în Parlamentul European că în ziua de 1 Decembrie, atât Europa cât şi România sărbătoresc un mare eveniment istoric

.„Momentul în care a avut loc Marea Unire, care a condus la formarea statului naţional român, coincide şi cu cea mai zbuciumată perioadă din istoria modernă a Europei, perioadă care a condus la destrămarea unor imperii şi afirmarea mai multor naţiuni europene, care anul acesta celebrează 100 de ani de existenţă. În ciuda acestor dovezi istorice de necontestat, colegii de la UDMR şi reprezentanţii oficiali ai Guvernului din Ungaria continuă să nege această realitate confirmată şi recunoscută la nivel european şi mondial. Aceştia au adus jigniri atât poporului român, cât şi celorlalte state care recunosc istoria adevărată a României, atunci când au afirmat în spaţiul public că pomenirea sărbătoririi la nivel european a Centenarului Marii Uniri dă dovadă de iresponsabilitate a preşedintelui Comisiei Europene. Îi somez să înceteze cu astfel de declaraţii agresive şi nepotrivite” , a subliniat deputatul social-democrat.

 

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline