Ce mesaje năstrușnice mai transmit “aleșii neamului”: De centenar … #tuvangura!?

Ce mesaje năstrușnice mai transmit “aleșii neamului”: De centenar … #tuvangura!?

Un fost senator al României spune… sau mai bine zis, postează lucruri trăsnite. Una dintre cele mai recente postări ale fostului senator Petru Ehegartner de pe o anumită rețea de socializare, este o redistribuire a unei postări antiromânești făcute de către pagina de facebook Pro Banat, pagină a unei mișcări cu caracter secesionist din zona Banatului.

Postarea la care facem referire, un articol din ziarul Adevărul, însoțită de o propoziție care pune în antiteză administrația austro-ungară cu cea românească, conține și două hashtag-uri nu tocmai măgulitoare pentru români în Anul Centenarului: “#decentenar și
#tuvangura“. Este mai mult decât limpede mesajul transmis prin aceste două 
hashtag-uri la adresa Centenarului Marii Uniri.

Din partea unei mișcări secesioniste care și-a făcut un obicei din a jigni și insulta în fel și chip neamul românesc și statul român nu ne surprinde prea mult o asemenea atitudine. De neînțeles pentru noi este însă atitudinea unui fost înalt funcționar al statului român, capabil să redistribuie o asemenea postare antiromânească. Pentru că aici trebuie spus faptul că, în calitate de persoană publică, de fost oficial al statului român, până și o redistribuire a unei postări de pe o rețea de socializare dă o forță sporită mesajului respectiv și mai atestă că persoana repectivă este de acord și rezonează cu mesajul transmis.

Ce mesaje năstrușnice mai transmit "aleșii neamului": De centenar ... #tuvangura!?, Foto: cdep.ro / facebook
Ce mesaje năstrușnice mai transmit “aleșii neamului”: De centenar … #tuvangura!?, Foto: cdep.ro / facebook

Din presa locală, aflăm că Petru Ehegartner tocmai s-a reîntors la PNL Timiș, părăsind de curând corabia celor de la ALDE, după ce în prealabil spălase putina în 2014 și din PNL, sub pretextul că era nemulțumit de fuziunea dintre PNL și PDL.

Consultând CV-ul domnului Petru Ehegartner, mai aflăm câteva lucruri interesante: la secțiunea educație și formare, în CV-ul fostului senator găsim o calificare / diplomă în “Securitate, diplomație si politică externă”, iar printre disciplinile principale studiate regăsim Studii de securitate“, studii și calificări susținute / obținute în cadrul IDR – Institutul Diplomatic Roman.

Păi ce fel de “diplomație” o fi asta pe care ne-o dovedește fostul senator Ehegartner?  De centenar … #tuvangura!? Curat murdar coane Petre!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

771 de lumânări aprinse și o troiță ridicată, în memoria soldaţilor români căzuţi în luptele din munţii Călimani

mar nov. 13 , 2018
771 de lumânări aprinse și o troiță ridicată, în memoria soldaţilor români căzuţi în luptele din munţii Călimani Oameni simpli, urmași ai celor care au luptat și și-au sacrificat viețile în Primul Război Mondial în Munții Călimani, au ridicat o troiță de lemn în memoria soldaţilor români căzuţi în luptele desfășurate […]

Poate vă place și:

libris.ro