TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Un teatru ”nu chiar” românesc, însă întreținut chiar din bani românești: continuă sfidarea românilor la Sfântu Gheorghe

Print Friendly, PDF & Email

Sfidarea românilor de către conducerea teatrului nu chiar românesc de la Sfântu Gheorghe continuă! 
De Ziua Unirii Principatelor Române, în 24 ianuarie 2019, a fost programat spectacolul “Nu chiar 1918”, prin care este relativizat adevărul românesc despre Marea Unire şi este acreditată teza că după 1 Decembrie 1918 românii s-au transformat din asupriţi în asupritori.

Conducerea teatrului din Sfântu Gheorghe nesocoteşte reacţia românească de protest care a avut loc anul trecut la premierea acestei piese, jucată în mod provocator de 1 decembrie 2018, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

De asemenea, solicitarea comunităţii româneşti locale de a nu pune în scenă spectacolul de Ziua Unirii Principatelor Române este respinsă, conform unui material de presă trimis presei locale de către managerul Teatrului “Andrei Mureşanu”, care afirmă că “modificarea programului ne este imposibilă.”

Reamintesc că dramaturgul Szekely Csaba a fost invitat să scrie această piesă de către Anna Mária Popa, managerul Teatrului “Andrei Mureşanu”, după ce acesta “umanizase” (citeşte batjocorise) memoria primului Voievod al Unirii, Mihai Viteazul, într-un spectacol de la Târgu Mureş. Băşcălia şi zeflemeaua sunt arme ale demitizatorilor unor personalităţi exemplare ale istoriei naţionale.

În mod special, în acest caz, este vorba despre agresarea simbolică a marilor momente de unitate românească: prima Unire a românilor din 1600, înfăptuită de Mihai Viteazul, Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 şi Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Generos răsplătite de cei care urăsc România.

Autor: Florin Palas

Nota redacției: Este incredibil că această odioasă piesă de teatru profund aniromânească, intitulată „Nu chiar 1918”, se numără printre producțiile care au primit finanțare chiar de la Ministerul Culturii din România.
 Un teatru ”nu chiar” românesc însă întreținut chiar din bani românești. Soluția este extrem de simplă și la îndemână: să facă spectacole antiromânești ”nu chiar” pe banii publici ai românilor.

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri