Aurelian Pavelescu: “De când suveranitățile popoarelor au devenit dușmanii Europei? Nu popoarele, prin dreptul lor suveran, au înființat UE?”

O victorie, astăzi! Și câteva cuvinte despre suveranitate… Vom fi iarăși tineri? România a preluat Președinția Consiliului UE astăzi, momentul fiind marcat de evenimentul organizat la Ateneul Român. Un eveniment frumos, așa cum am văzut toți, mai puțin, probabil, #rezist.

Tentativa de boicotare a lui Klaus Iohannis, PNL, USR și #rezist a eșuat la presiunea opiniei publice. Statul paralel, care și-a dorit folosirea evenimentului pentru a mai discredita încă o dată România, a primit o lovitură grea, poate fatală. Dacă s-ar fi vorbit mâine despre ”protestele de la București” în media europeană – o bună parte plătită cu bani grei de lobbyurile anti-românești de la București -, iar nu despre Rapsodia lui George Enescu, Iohannis și ai lui ar fi fost ”foarte mulțumiți”, desigur!

Discursurile oficialilor europeni au fost foarte bune, cel al lui Tusk și Tajani au excelat prin conținutul emoțional. Chiar și clientul nostru mai vechi, Juncker, care, probabil, a venit cu pantofi de aceeași culoare, a zis bine. Aceste mesaje sunt catastrofale pentru Iohannis și #rezist, de descurajare și compromitere.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Cu un accent important: NU cred în buna credință a acestor lideri europeni față de români! Discursul lor nu șterge gravele abuzuri pe care le-au făcut împotriva noastră! Cred, mai degrabă, că sunt speriați de moarte că UE a luat-o la vale sub conducerea lor, că popoarele au început să se revolte, iar azi vor să ”dreagă busuiocul”, încercând să oprească din mers așa-zisele mișcări ”suveraniste”, pe care le demonizează! Oare, suveranitățile nu trebuie respectate?

De când suveranitățile popoarelor au devenit dușmanii Europei? Nu popoarele, prin dreptul lor suveran, au înființat UE? Această atitudine împotriva suveranităților nu este de bun augur și indică un radicalism și fanatism ale unor funcționari care vor să transforme UE în noua URSS! PNȚCD, partid simbol al românilor, nu va milita niciodată împotriva suveranității poporului român, ceea ce nu înseamnă că nu susținem ideea europeană! Este posibilă o Europă unde popoarele să fie lipsite de suveranitate? Și, dacă va fi așa, cine va spune ce înseamnă libertatea? Funcționarii UE? Cine poate crede într-o asemenea utopie?

Azi România a repurtat o mare victorie: majoritatea funcționarilor UE, care sunt niște inculți, butonați de lobbyuri economice, au auzit Rapsodia lui Enescu. În locul lor, m-aș fi speriat: cu așa cultură, românii nu vor putea fi îngenuncheati prea ușor…

Războiul va continua. Nu știu dacă nu cumva i s-a oferit astăzi Bucureștiului numai un cadou otrăvit. Istoria va dovedi sau nu. Indiscutabil, cei care vor, cu adevărat, să salveze UE, trebuie să modifice din temelii actualele instituții și mentalități ale celor care conduc de prea multă vreme aceste foruri și care stârnesc de prea multă vreme neîncredere și chiar revoltă.

Urez succes României la Președinția rotativă. Mi-aș dori să facă mai puține compromisuri spre deloc și să apere drepturile României ca egal între egali: o putem face o dată la 14 ani! Peste 14 ani, cine stie ce va mai fi? Vom fi iarăși tineri, sau bătrâni de tot?

Sursa / Autor: Aurelian Pavelescu

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

USR prins din nou cu mâța în sac! Hoții care strigă hoții

lun ian. 14 , 2019
Nici bine nu s-au liniștit scandalurile legate de finanțările ilegale ale campaniei electorale pentru USR, sau cele cu falsificarea semnăturilor strânse în timpul campaniei “Fără penali în funcții publice”, căci iată că USR-iștii sunt din nou prinși cu mâța în sac. Concret, sunt acuzați că atunci când și-au schimbat logo-ul, […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro