RSS

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Aurelian Pavelescu: “De când suveranitățile popoarelor au devenit dușmanii Europei? Nu popoarele, prin dreptul lor suveran, au înființat UE?”

Print Friendly, PDF & Email

O victorie, astăzi! Și câteva cuvinte despre suveranitate… Vom fi iarăși tineri? România a preluat Președinția Consiliului UE astăzi, momentul fiind marcat de evenimentul organizat la Ateneul Român. Un eveniment frumos, așa cum am văzut toți, mai puțin, probabil, #rezist.

Tentativa de boicotare a lui Klaus Iohannis, PNL, USR și #rezist a eșuat la presiunea opiniei publice. Statul paralel, care și-a dorit folosirea evenimentului pentru a mai discredita încă o dată România, a primit o lovitură grea, poate fatală. Dacă s-ar fi vorbit mâine despre ”protestele de la București” în media europeană – o bună parte plătită cu bani grei de lobbyurile anti-românești de la București -, iar nu despre Rapsodia lui George Enescu, Iohannis și ai lui ar fi fost ”foarte mulțumiți”, desigur!

Discursurile oficialilor europeni au fost foarte bune, cel al lui Tusk și Tajani au excelat prin conținutul emoțional. Chiar și clientul nostru mai vechi, Juncker, care, probabil, a venit cu pantofi de aceeași culoare, a zis bine. Aceste mesaje sunt catastrofale pentru Iohannis și #rezist, de descurajare și compromitere.

Cu un accent important: NU cred în buna credință a acestor lideri europeni față de români! Discursul lor nu șterge gravele abuzuri pe care le-au făcut împotriva noastră! Cred, mai degrabă, că sunt speriați de moarte că UE a luat-o la vale sub conducerea lor, că popoarele au început să se revolte, iar azi vor să ”dreagă busuiocul”, încercând să oprească din mers așa-zisele mișcări ”suveraniste”, pe care le demonizează! Oare, suveranitățile nu trebuie respectate?

De când suveranitățile popoarelor au devenit dușmanii Europei? Nu popoarele, prin dreptul lor suveran, au înființat UE? Această atitudine împotriva suveranităților nu este de bun augur și indică un radicalism și fanatism ale unor funcționari care vor să transforme UE în noua URSS! PNȚCD, partid simbol al românilor, nu va milita niciodată împotriva suveranității poporului român, ceea ce nu înseamnă că nu susținem ideea europeană! Este posibilă o Europă unde popoarele să fie lipsite de suveranitate? Și, dacă va fi așa, cine va spune ce înseamnă libertatea? Funcționarii UE? Cine poate crede într-o asemenea utopie?

Azi România a repurtat o mare victorie: majoritatea funcționarilor UE, care sunt niște inculți, butonați de lobbyuri economice, au auzit Rapsodia lui Enescu. În locul lor, m-aș fi speriat: cu așa cultură, românii nu vor putea fi îngenuncheati prea ușor…

Războiul va continua. Nu știu dacă nu cumva i s-a oferit astăzi Bucureștiului numai un cadou otrăvit. Istoria va dovedi sau nu. Indiscutabil, cei care vor, cu adevărat, să salveze UE, trebuie să modifice din temelii actualele instituții și mentalități ale celor care conduc de prea multă vreme aceste foruri și care stârnesc de prea multă vreme neîncredere și chiar revoltă.

Urez succes României la Președinția rotativă. Mi-aș dori să facă mai puține compromisuri spre deloc și să apere drepturile României ca egal între egali: o putem face o dată la 14 ani! Peste 14 ani, cine stie ce va mai fi? Vom fi iarăși tineri, sau bătrâni de tot?

Sursa / Autor: Aurelian Pavelescu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info