Direcționarea banilor publici de către UDMR spre organizații iredentiste arată că trebuie să revenim la o administrație centralizată

Una dintre cele mai mari înșelăciuni ale mediului politic din România îndreptate împotriva cetățenilor acestei țări, este aceea referitoare la beneficiile descentralizării și autonomiei locale.

Realitatea din teren a demonstrat că dimpotrivă, experimentele acordării unor forme sporite de autonomie în anumite zone ale țării s-au dovedit niște adevărate eșecuri, cu unități administrativ teritoriale (UAT-uri) scăpate de tot de sub controlul autorităților centrale, transformate în niște adevărate găuri negre spre care se duc mereu subvenții fără încetare. Așa s-a ajuns că în unele zone ale României legile statului român să fie ignorate sau chiar încălcate flagrant, cu bună știință.

” Reţeaua UDMR: BIHOREANUL vă dezvăluie „suveica” prin care UDMR îşi alimentează ONG-urile de casă cu bani de la CJ
Sediul UDMR Bihor e cartierul general unde se decid, de fapt, finanţările ONG-urilor cu bani de la CJ. (…) grosul asociaţiilor beneficiare au drept „acţionari” activişti ai Uniunii, care sunt şi decidenţi cu privire la fonduri, şi beneficiari ai lor, iar Fundaţia Varadinum, înfiinţată de UDMR şi „sponsorizată” de CJ, este un donator important la campaniile electorale ale partidului „, scrie ebihoreanul.ro

De altfel ceea ce scriu și dezvăluie jurnaliștii de la Ebihoreanul.ro nu este un caz izolat, situații asemănătoare înregistrându-se și în alte județe în care UDMR controlează anumite unități administrativ teritoriale.

Rarele anchete care scot la lumină astfel de cazuri sunt mușamalizate prin intervenții politice, invocându-se de cele mai multe ori „discriminarea” ca pretext pentru a se pune batista pe țambal.

Devine astfel tot mai clar că mult trâmbițata nevoie de autonomie nu reprezintă altceva decât dorința de revenire la un soi de orânduire de tip feudal, în care clasa conducătoare să manipuleze după bunul plac legile și orânduirea socială, iar toată propaganda necesară atingerii acestui țel să fie alimentată chiar cu … bani publici.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago