RSS

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cenzură de cărți românești donate pentru școlile din R. Moldova, la vama Moldovei

Print Friendly, PDF & Email

Citim lucruri îmbucurătoare la Romanian Global News, precum despre grădinițe ridicate de către compatrioții de peste Prut în Basarabia, călătoria și bursele permițând educație gratis elevilor români basarabeni în România sau creditul nerambursabil de 10 milioane de Euro cadou Basarabiei pentru curățirea raului Bâc.

Și totuși la 100 de ani de la Reunirea României Mari, elemente neo-comuniste și trădătoare de neam din Basarabia persistă să facă jocul rușilor într-o manieră parcă luate din cartea sindromului Stockolm.

Astfel, în două rânduri am încercat ca să aducem 40 de cărți ca donație pentru școlile românesti din Basarabia, și în două rânduri Vama Moldovei refuză ca să le dea voie ca să ajungă în mâinile elevilor.

Refuzul Directorului Adjunct Iurie Ceban (anexa 1) de a le da drumul, persistă și în ziua de azi când sunt sub cheie și lacăt ținute la Chișinău și după ce editura a trimis official adeverința Vamei Moldovei, cum că aceste cărți sunt donație (anexa 2).

Să retinem ca aceeași Vama Moldova, se face vinovata de agenți corupți cu acțiuni de contrabandă din Ucraina, Rusia și Occident, după cum presa ne informează periodic,  în timp ce 40 de cărți în limba română, despre românii de pe ambele maluri de Prut și pentru elevii din Basarabia zac sub zălog rusesc la agenția condusă de Iurie Ceban.

Poate dacă Iurie Ceban ar fi fost Ion Ciobanu, ar fi ajutat. Poate că Vama Moldovei, să fi avut ca angajați pe acei români Basarabeni gospodari răpiți, schingiuiți și omorâți în surghinul Asiei de către ruși de-a lungul a trei sute de ani de ocupație rusească, ar fi eliberat cărtile donate, fără pretenții de ‘taxe.’

Poate că și dacă angajații prezenți de la Vama Moldovei să fi avut pe cei șapte ani de acasă, ar fi făcut-o. Repet că documentul atestand cărtile ca fiind donație il vedeți alăturat.

Deci de ce această îndârjire de a mușca rusește în cărți românești de către angajații acestei agenții patetice de stat, care subsistă parazitic din banii contribuabilior?

Poate pentru că aceste carti se cheamă: România, Martirii și Supravietuițorii din Comunism(anexa 3).

Poate pentru că include interviuri și articole arătând originea satanică a lui Karl Marx, a Nazismului și a Comunismului (ambele sisteme de Socialism), și cum aceste entități malefice au dus NKVDiști, Kgbiști, securiști de pe ambele maluri de Prut ca să elimine peste 2, milioane de oameni nevinovați din România Mare și peste 100,000,000 de oameni în lume în decurs de 100 de ani.

Cartea România, Martirii și Supraviețuitorii din Comunism și cea cu informații suplimentare Românii din Bucovina sunt oricum disponibile gratis la pagina mea de web (sectia Writing). http://gabrielgherasim.com/index.html

Ar fi fost frumos ca să fie disponibile și la bibliotecile școlilor românesti din Basarabia.

Gabriel Gherasim, New York

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info