Cenzură de cărți românești donate pentru școlile din R. Moldova, la vama Moldovei

Citim lucruri îmbucurătoare la Romanian Global News, precum despre grădinițe ridicate de către compatrioții de peste Prut în Basarabia, călătoria și bursele permițând educație gratis elevilor români basarabeni în România sau creditul nerambursabil de 10 milioane de Euro cadou Basarabiei pentru curățirea raului Bâc.

Și totuși la 100 de ani de la Reunirea României Mari, elemente neo-comuniste și trădătoare de neam din Basarabia persistă să facă jocul rușilor într-o manieră parcă luate din cartea sindromului Stockolm.

Astfel, în două rânduri am încercat ca să aducem 40 de cărți ca donație pentru școlile românesti din Basarabia, și în două rânduri Vama Moldovei refuză ca să le dea voie ca să ajungă în mâinile elevilor.

Refuzul Directorului Adjunct Iurie Ceban (anexa 1) de a le da drumul, persistă și în ziua de azi când sunt sub cheie și lacăt ținute la Chișinău și după ce editura a trimis official adeverința Vamei Moldovei, cum că aceste cărți sunt donație (anexa 2).

Să retinem ca aceeași Vama Moldova, se face vinovata de agenți corupți cu acțiuni de contrabandă din Ucraina, Rusia și Occident, după cum presa ne informează periodic,  în timp ce 40 de cărți în limba română, despre românii de pe ambele maluri de Prut și pentru elevii din Basarabia zac sub zălog rusesc la agenția condusă de Iurie Ceban.

Poate dacă Iurie Ceban ar fi fost Ion Ciobanu, ar fi ajutat. Poate că Vama Moldovei, să fi avut ca angajați pe acei români Basarabeni gospodari răpiți, schingiuiți și omorâți în surghinul Asiei de către ruși de-a lungul a trei sute de ani de ocupație rusească, ar fi eliberat cărtile donate, fără pretenții de ‘taxe.’

Poate că și dacă angajații prezenți de la Vama Moldovei să fi avut pe cei șapte ani de acasă, ar fi făcut-o. Repet că documentul atestand cărtile ca fiind donație il vedeți alăturat.

Deci de ce această îndârjire de a mușca rusește în cărți românești de către angajații acestei agenții patetice de stat, care subsistă parazitic din banii contribuabilior?

Poate pentru că aceste carti se cheamă: România, Martirii și Supravietuițorii din Comunism(anexa 3).

Poate pentru că include interviuri și articole arătând originea satanică a lui Karl Marx, a Nazismului și a Comunismului (ambele sisteme de Socialism), și cum aceste entități malefice au dus NKVDiști, Kgbiști, securiști de pe ambele maluri de Prut ca să elimine peste 2, milioane de oameni nevinovați din România Mare și peste 100,000,000 de oameni în lume în decurs de 100 de ani.

Cartea România, Martirii și Supraviețuitorii din Comunism și cea cu informații suplimentare Românii din Bucovina sunt oricum disponibile gratis la pagina mea de web (sectia Writing). http://gabrielgherasim.com/index.html

Ar fi fost frumos ca să fie disponibile și la bibliotecile școlilor românesti din Basarabia.

Gabriel Gherasim, New York

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns