RSS

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoș…

Victimele torționarilor care au …

Oscrisoare în exclus…

Fostul deținut politic, Vasile A…

Afost condamnat în 1…

Arcul de Triumf neprimitor pentr…

Sub pretextul pandem…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Memoriu în legătură cu vandalizarea Casei Memoriale ”Avram Iancu” din Târgu Mureș: “Înjurătura antiromânească este tot acolo”

Print Friendly, PDF & Email

Deși românii sunt alergați mai mereu de tot felul de instituții sau organizații cu accente de cenzori neobolșevici, cu fel și fel de minuni și pretexte de discriminare, xenofobie, șovinism, etc, adevărata discriminare de proporții se produce însă de cele mai multe chiar împotriva etnicilor români, fără ca respectivele instituții sau organizații pomenite adineaori să sară în sus ca și cum ar fi fost la propriu mușcate de fund.

Nu cu aceeași măsură și cu aceeași promptitudine se îndreaptă și discriminările împotriva românilor. Deși cazul
vandalizării Casei Memoriale ”Avram Iancu” din Târgu Mureș a fost semnalat încă de la jumătatea lunii ianuarie a.c., aflăm cu stupoare că nici acum nu au dispărut inscripțiile abjecte de pe zidurile clădrii respective.

La fel de revoltat este și un român care și-a luat inima din dinți și a adresat un memoriu pe această cale Ministrului Culturii și Identității Nationale:

” MEMORIU adresat Ministrului Culturii și Identității Nationale în legătură cu vandalizarea Casei Memoriale ”Avram Iancu” din Târgu Mureș. Casa Memorială ”Avram Iancu” din Târgu Mureș a fost vandalizată în Ianuarie 2019 când o mână criminală a vopsit pe peretele de fațadă cuvintele din fotografia atașată acestei postări.

Acum, la cinci săptămâni de la abominabilul sacrilegiu, înjurătura antiromânească este tot acolo și continuă să taie brazde amare în sufletul nostru de români. Ajuns la capătul răbdării, și în spiritul luptei pentru protejarea monumentelor istorice pe care am lansat-o aici pe pagină, astăzi am scris și am trimis un MEMORIU domnului Ministru Valer Daniel Breaz. Iată mai jos copia. Haideți să facem puțin zgomot și să punem reflectoarele pe ei că tot sunt toții ocupați cu campania electorală.

Stimate Domnule Ministru Valer Daniel Breaz,
Vă scriu cu inima îndurerată și cu speranța că acest Memoriu va găsi ecoul dorit la nivelul Ministerului Culturii Și Identității Naționale.

Faptele
În data de 16 Ianuarie 2019 Casa Memorială Avram Iancu, situată in Târgu Mureș pe Strada Avram Iancu la numărul 23 a fost vandalizată, zidul de fațadă al clădirii fiind vopsit cu următoarele cuvintele:

”M*** Avram Iancu, M*** Horea, Cloșca și Crișan, Trăiască Ungaria”
Atașez la acest Memoriu fotografia dovedind existența acestei fapte penale.

Memoriu în legătură cu vandalizarea Casei Memoriale ”Avram Iancu” din Târgu Mureș: "Înjurătura antiromânească este tot acolo", Foto: facebook.com/bogdanvasiledesprevremuri
Memoriu în legătură cu vandalizarea Casei Memoriale ”Avram Iancu” din Târgu Mureș: “Înjurătura antiromânească este tot acolo”, Foto: facebook.com/bogdanvasiledesprevremuri

Starea actuală
În urmă cu doar trei zile, Vineri, 21 Februarie, am vizitat Casa Memoriala Avram Iancu și am constatat cu stupoare, întristare și frustrare că inscripția este tot acolo pe zidul de fațadă, la cinci săptămâni de la incident.

Cei care ocupă Casa Memorială nu sunt de găsit. Mai mult, nicăieri nu este afișat pe ușa Casei Memoriale nici o informație de contact. Deasemenea, nu am găsit datele de contact ale Domnului Victor Bercea, Președintele Societății Cultural-Patriotice ”Avram Iancu” din România. Mă miră foarte mult faptul că nici Secretarul de Stat Alexandru Pugna, cel însărcinat cu Compartimentul Monumente De For Public nu are adresă de email unde să pot trimite o copie a acestui Memoriu.

Ce vă cer
În calitatea domniei voastre de român, protector al Identitații Naționale precum și în baza Art 6 (alin 1 și 2) și Art 7 (alin. 1) din Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, vă cer cu respect și încredere să dispuneți reparații urgente la zidul de fațadă al Casei Memoriale în așa fel încât noi toți românii care venim să ne reculegem la acest sanctuar al românismului nemuritor să nu mai fim umiliți și batjocoriți in acest fel de neacceptat.

La Articolul 7 Alin 1 din Lege se stabilește că: Statul garantează, și asigură, protejarea monumentelor istorice în condițiile stabilite prin prezenta lege. Prin acest articol, legiuitorul, în înțelepciunea sa, găsește potrivit să se asigure că responsabilitatea pentru întreținerea și protejarea monumentelor istorice nu se găsește exclusiv în sarcina proprietarilor. Iată cum, Ministerul pe care îl conduceți și domnia voastră personal în calitate de Ministru, aveți datoria și obigația să luați măsuri imediate pentru refacerea zidului Casei Memoriale.

Împreună cu un grup de prieteni vom monitoriza acest proces și vom vizita din nou Casa Memoriala în curănd. Trăiesc, domnule Ministru Breaz, cu speranța că Memoriul meu va ajuta la rectificarea acestei situații de neacceptat pentru toți românii.

Deasemenea, vă destăinui că recent am lansat un proiect național prin care vom monitoriza incidentele legate de monumente istorice vandalizate și vă vom contacta fără întărziere de fiecare dată când un asemenea incident are loc. În încercarea de a ține cât mai mulți români la curent cu această situație voi face public acest Memoriu in spațiul public.


Pentru detalii legate de progresul reparațiilor, pe care sunt încredințat că le veți dispune, mă puteți contacta folosind detaliile de mai jos. Cu stimă, Bogdan Vasile”, se arată în memoriul adresat Ministrului Culturii și Identității Nationale

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info