libris.ro

Trădare națională! Școala nr.10 din Satu Mare va purta numele unui personaj istoric prezent pe bancnotele Ungariei!

Încet dar sigur, Ungaria șterge urmele și simbolurile autorității naționale românești din anumite zone ale României, înlocuindu-le în același timp cu repere identitare maghiare, adeseori cu unele care frizează până și nebunia iredentismului deșănțat, promovând în unele cazuri chiar până și figurile unor criminali de război, vinovați de fapte abominabile împotriva românilor.

De o bună perioadă de timp, iredentismul și extremismul maghiar a apăsat la Satu Mare toate pedalele de accelerație posibile pentru redenumirea școlii nr.10 din localitate cu numele lui ”Rakoczi Ferenc” (n.r. Francisc Rákóczi, fost principe al Transilvaniei, într-o perioadă de cruntă prigonire, de persecuție sistematică împotriva neamului românesc din Ardeal).

„Situaţia românilor din Transilvania, a devenit deosebit de grea, determinată de măsurile draconice luate de Curtea de la Viena, agravate în prima parte a secolului 18-lea şi de Răscoala antihabsburgică, desfăşurată şi în Transilvania în perioada 1703-1711, condusă de Francisc Rakoczi al II-lea, care la data de 7 iulie 1704, în dieta de la Alba Iulia a fost proclamat principe al Transilvaniei şi a preluat comanda „curuţilor”.”, scrie dacoromania-alba.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Chipul lui Francisc Rákóczi prezent pe o bancnotă ungurească de 50 de fotinți

S-a apelat la toate tertipurile posibile, inclusiv la șantajul politic asupra partidelor românești prin intermediul balamalei toxice de pe scena politică românească, numit UDMR. Și perseverența extremismului maghiar a dat roade: după ce au mimat un mic conflict interetnic, consilierii locali au votat joi, 28 februarie 2018, schimbarea numelui Școlii Generale nr.10 în ”Rakoczi Ferenc”.

Trădare națională! Școala nr.10 din Satu Mare va purta numele unui personaj istoric prezent pe bancnotele Ungariei!, Foto: facebook.com/Scoala-Nr10-Satu-Mare-160599240651807/
Trădare națională! Școala nr.10 din Satu Mare va purta numele unui personaj istoric prezent pe bancnotele Ungariei!, Foto: facebook.com/Scoala-Nr10-Satu-Mare-160599240651807/

Deși partea românească a propus o soluție de compromis, respectiv renedumirea școlii nr. 10 cu numele a unei personalități românești și a uneia maghiare pe modelul școlii generale „Bălcescu-Petofi” din Satu Mare, UMDR-ul a reușit să-și impună dorința exclusivistă, smulgând voturile PNL-ului, dar și câte 2 voturi de la consilierii ALDE, respectiv PSD.

Trădare românească deci, la Satu Mare, tocmai din partea consilierilor locali de la PNL, ALDE și PSD!

Când se ajunge ca Ungaria să-și implanteze peste tot prin România simboluri iredentiste maghiare, culmea, chiar cu acordul politicienilor români, atunci nu încape îndoială că este vorba de trădare națională!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info