Trădare națională! Școala nr.10 din Satu Mare va purta numele unui personaj istoric prezent pe bancnotele Ungariei!

Încet dar sigur, Ungaria șterge urmele și simbolurile autorității naționale românești din anumite zone ale României, înlocuindu-le în același timp cu repere identitare maghiare, adeseori cu unele care frizează până și nebunia iredentismului deșănțat, promovând în unele cazuri chiar până și figurile unor criminali de război, vinovați de fapte abominabile împotriva românilor.

De o bună perioadă de timp, iredentismul și extremismul maghiar a apăsat la Satu Mare toate pedalele de accelerație posibile pentru redenumirea școlii nr.10 din localitate cu numele lui ”Rakoczi Ferenc” (n.r. Francisc Rákóczi, fost principe al Transilvaniei, într-o perioadă de cruntă prigonire, de persecuție sistematică împotriva neamului românesc din Ardeal).

„Situaţia românilor din Transilvania, a devenit deosebit de grea, determinată de măsurile draconice luate de Curtea de la Viena, agravate în prima parte a secolului 18-lea şi de Răscoala antihabsburgică, desfăşurată şi în Transilvania în perioada 1703-1711, condusă de Francisc Rakoczi al II-lea, care la data de 7 iulie 1704, în dieta de la Alba Iulia a fost proclamat principe al Transilvaniei şi a preluat comanda „curuţilor”.”, scrie dacoromania-alba.ro

Chipul lui Francisc Rákóczi prezent pe o bancnotă ungurească de 50 de fotinți

S-a apelat la toate tertipurile posibile, inclusiv la șantajul politic asupra partidelor românești prin intermediul balamalei toxice de pe scena politică românească, numit UDMR. Și perseverența extremismului maghiar a dat roade: după ce au mimat un mic conflict interetnic, consilierii locali au votat joi, 28 februarie 2018, schimbarea numelui Școlii Generale nr.10 în ”Rakoczi Ferenc”.

Trădare națională! Școala nr.10 din Satu Mare va purta numele unui personaj istoric prezent pe bancnotele Ungariei!, Foto: facebook.com/Scoala-Nr10-Satu-Mare-160599240651807/

Deși partea românească a propus o soluție de compromis, respectiv renedumirea școlii nr. 10 cu numele a unei personalități românești și a uneia maghiare pe modelul școlii generale „Bălcescu-Petofi” din Satu Mare, UMDR-ul a reușit să-și impună dorința exclusivistă, smulgând voturile PNL-ului, dar și câte 2 voturi de la consilierii ALDE, respectiv PSD.

Trădare românească deci, la Satu Mare, tocmai din partea consilierilor locali de la PNL, ALDE și PSD!

Când se ajunge ca Ungaria să-și implanteze peste tot prin România simboluri iredentiste maghiare, culmea, chiar cu acordul politicienilor români, atunci nu încape îndoială că este vorba de trădare națională!

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

7 ore ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

6 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o săptămână ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o săptămână ago