Site icon Glasul.info

Iohannis a devenit idolul propagandei neosovietice din Republica Moldova

Propaganda antiromânească din Republica Moldova se sprijină pe declarațiile lui Klaus Iohannis, citându-l atunci când are nevoie să-și justifice sau argumenteze teze inepte precum moldovenismul, sau precum că românii și moldovenii ar fi … două popoare distincte.
Decenii întregi de eforturi unioniste au fost sabotate mai pe față decât ar fi făcut-o până și Iliescu.

Atât declarații mai vechi ale lui Klaus Iohannis, cât și unele dintre cele mai recente, cu privire la Republica Moldova, sunt folosite de către propaganda neosovietică de peste Prut pentru a descuraja curentele unionismului românesc din Basarabia.

Într-o zi sfântă pentru neamul românesc precum ziua de 27 Martie, propaganda neosovietică din Republica Moldova își sprijină idei aberante (n.r. precum că Unirea Basarabiei cu România de la 27 Martie 1918 ar fi fost o “operațiune militară”, un fel de invazie, sau că ar exista o așa zisă limbă moldovenească, diferită de limba română), pe declarațiile iresponsabile ale lui Klaus Iohannis cu privire la faptul că românii și moldovenii ar fi două popoare, două națiuni distincte.

Iohannis a devenit idolul propagandei neosovietice din Republica Moldova
Iohannis a devenit idolul propagandei neosovietice din Republica Moldova, Foto: facebook.com/Moldova1359

Surprinzătoare este de asemenea și pasiunea cu care militanții de etnie maghiară din România pentru autonomie / secesionism, susțin aceste teze ale moldovenismului promovate de către propaganda neosovietică din Republica Moldova.

“Unioniștii care sfidează independenţa Republicii Moldova,trebuie expulzaţi din ţară și trimiși acolo de unde sînt finanţaţi,adică în românia. “, a scris András Füleki Zsolt într-un comentariu de pe pagina de facebook Moldova 1359, unul dintre fanii foarte activi ai paginii de propagandă antiromânești din Republica Moldova (PS: a se observa și cum a scris cetățeanul român de etnie maghiară numele României, cu “r” mic. Și nu, nu este o greșeală, pentru că în aceeași frază a scris Republica Moldova cu litere mari)

O privire atentă la detalii, dezvăluie relații nebănuite între propaganda secesionistă din România și propaganda antiromânească din Republica Moldova: o simbioză și chiar o coordonare în ceea ce privește promovarea propagandei antiromânești. Aberațiile antiromânești și răstălmăcirile “istorice” ale lui Lucian Boia sunt de asemenea folosite și de către propaganda neosovietică din Republica Moldova.

Il cunoaste cineva pe Dodon de România, antiunionist, antiromân? Raspunde la numele de Klaus. Dodon ii scrie disperat lui Iohannis sa ia masuri impotriva unionismului!
Il cunoaste cineva pe Dodon de România, antiunionist, antiromân? Raspunde la numele de Klaus. Dodon ii scrie disperat lui Iohannis sa ia masuri impotriva unionismului!
Exit mobile version