Iohannis a devenit idolul propagandei neosovietice din Republica Moldova

Propaganda antiromânească din Republica Moldova se sprijină pe declarațiile lui Klaus Iohannis, citându-l atunci când are nevoie să-și justifice sau argumenteze teze inepte precum moldovenismul, sau precum că românii și moldovenii ar fi … două popoare distincte.
Decenii întregi de eforturi unioniste au fost sabotate mai pe față decât ar fi făcut-o până și Iliescu.

Atât declarații mai vechi ale lui Klaus Iohannis, cât și unele dintre cele mai recente, cu privire la Republica Moldova, sunt folosite de către propaganda neosovietică de peste Prut pentru a descuraja curentele unionismului românesc din Basarabia.

Într-o zi sfântă pentru neamul românesc precum ziua de 27 Martie, propaganda neosovietică din Republica Moldova își sprijină idei aberante (n.r. precum că Unirea Basarabiei cu România de la 27 Martie 1918 ar fi fost o “operațiune militară”, un fel de invazie, sau că ar exista o așa zisă limbă moldovenească, diferită de limba română), pe declarațiile iresponsabile ale lui Klaus Iohannis cu privire la faptul că românii și moldovenii ar fi două popoare, două națiuni distincte.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Iohannis a devenit idolul propagandei neosovietice din Republica Moldova
Iohannis a devenit idolul propagandei neosovietice din Republica Moldova, Foto: facebook.com/Moldova1359

Surprinzătoare este de asemenea și pasiunea cu care militanții de etnie maghiară din România pentru autonomie / secesionism, susțin aceste teze ale moldovenismului promovate de către propaganda neosovietică din Republica Moldova.

“Unioniștii care sfidează independenţa Republicii Moldova,trebuie expulzaţi din ţară și trimiși acolo de unde sînt finanţaţi,adică în românia. “, a scris András Füleki Zsolt într-un comentariu de pe pagina de facebook Moldova 1359, unul dintre fanii foarte activi ai paginii de propagandă antiromânești din Republica Moldova (PS: a se observa și cum a scris cetățeanul român de etnie maghiară numele României, cu “r” mic. Și nu, nu este o greșeală, pentru că în aceeași frază a scris Republica Moldova cu litere mari)

O privire atentă la detalii, dezvăluie relații nebănuite între propaganda secesionistă din România și propaganda antiromânească din Republica Moldova: o simbioză și chiar o coordonare în ceea ce privește promovarea propagandei antiromânești. Aberațiile antiromânești și răstălmăcirile “istorice” ale lui Lucian Boia sunt de asemenea folosite și de către propaganda neosovietică din Republica Moldova.

Il cunoaste cineva pe Dodon de România, antiunionist, antiromân? Raspunde la numele de Klaus. Dodon ii scrie disperat lui Iohannis sa ia masuri impotriva unionismului!
Il cunoaste cineva pe Dodon de România, antiunionist, antiromân? Raspunde la numele de Klaus. Dodon ii scrie disperat lui Iohannis sa ia masuri impotriva unionismului!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Legenda dubei albe care răpește copii, isteria care a provocat un atac asupra romilor din Bulgaria și România?

joi mart. 28 , 2019
Un grup de circa 20 de persoane a fost arestat la Paris pentru că ar fi atacat romii proveniți din Bulgaria și din România, din cauza unor zvonuri potrivit cărora o dubă albă ar fi răpit copii de pe stradă, informează jurnaliștii de la The Sun. Taberele de romi din […]

Poate vă place și:

libris.ro