“Nu se dorea ca această flotă să râmână pe apă. Flota naviga foarte bine, era pe picioare. La un moment dat implicarea mea în creditarea flotei nu a mai fost apreciată.”, a declarat părintele Ilarion Dan, fostul director al sucursalei Constanța a Bancorex, în emisiunea Profesioniștii de la TVR 1, moderată de Eugenia Vodă.
“Au fost acolo niște lucruri… Sucursala Constanța a fost implicată foarte mult în zona de creditare a flotei românești. Deci noi am acordat credite navelor românești.
Nu se dorea ca această flotă să râmână pe apă.
Flota naviga foarte bine, era pe picioare. La un moment dat implicarea mea în creditarea flotei nu a mai fost apreciată. (…)
A deranjat foarte mult această poziționare a sucursalei pe această zonă a finanțării flotei. Mi s-a spus să termin cu acest lucru… Nu s-a mai finanțat. Aici nu erau implicate numai banca în sine (n.r. Bancorex). Creditele aveau o garanție, navele înseși erau garanția, deci creditele aveau o acoperire. Numai că după aceea flotele au fost lichidate într-o dezordine desăvârșită. Iar navele au fost vândute una câte una. Cele trei companii maritime aveau împreună peste 200 de nave, 230-240 de nave.”, a mai adăugat părintele Ilarion Dan la TVR 1
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment