libris.ro

Un colonel acuză: Statuia lui Mihai Viteazul este „relocată” prin interpretarea ilegală a unor avize

Un colonel acuză: Statuia lui Mihai Viteazul este „relocată” prin interpretarea ilegală a unor avize

În calitate de secretar al Asociației Mihai Viteazul, col. r. dr. Constantin Moșincat s-a ocupat de toate demersurile privind amplasarea monumentului lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea.

În data de 5 noiembrie 2018, col (r) Constantin Moșincat s-a aflat la Ședința Consiliului Local în cadrul căreia s-a adoptat HCL 1045, pe care a atacat-o cu plângere prealabilă, apoi la Contenciosul administrativ, cu termen pentru 24.05.2019.

Cu toate că este limpede din documentele pe care domnul Constantin Moșincat ni le-a pus la dispoziție că litigiul privind statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea avea termen pentru data de 24 mai 2019, pe contul său de socializare, primarul Bolojan anunță că pe data de 23 mai 2019 va dezveli în Piața Unirii statuia Regelui Ferdinand. Ori făcând o comparație foarte mult forțată, e ca și cum ai anunța o înmormântare cu o zi înainte să moară mortul, când este clar că într-un asemenea caz ar fi vorba despre o crimă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Litigiul dintre Primăria Oradea și Asociația Mihai Viteazul avea ca termen data de 24.05.2019

„Pe 23 mai se împlinesc 100 de ani de la vizita istorică a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Oradea. După ce în 20 aprilie 1919 armata română intra în Oradea, preluând administrarea militară a orașului, vizita familiei regale venea să consfințească actul istoric de la Alba Iulia. Nu puteam să sărbătorim Centenarul fără să reinstalăm pe vechiul amplasament statuia ecvestră a regelui Întregitor. Joi, 23 mai, la ora 17.00, vom dezveli în Piața Unirii statuia Regelui Ferdinand”, a scris primarul Ilie Bolojan pe facebook

Un colonel acuză: Statuia lui Mihai Viteazul este "relocată" prin interpretarea ilegală a unor avize
Un colonel acuză: Statuia lui Mihai Viteazul este „relocată” prin interpretarea ilegală a unor avize

Colonelul (r) Constantin Moșincat susține prin documentele pe care le deține, că de fapt Legea 50 nu are nicăieri prevăzut termenul de „relocare”, un „termen inventat de arhitecții orădeni”, fiind așadar vorba doar de demolarea statuii Mihai Viteazul și depozitarea ei undeva pe termen nedefinit.

„În 05.11.2018 am fost la Ședința Consiliului Local în care s-a adoptat HCL 1045, pe care am atacat-o cu plângere prealabilă, apoi la Contencios administrativ, termen 24.05 2019.”, ne-a spus domnul col (r) Constantin Moșincat

„Fiind sesizat și domnul prefect, acesta a spus că HCL nu poate produce efecte până la soluționare. Ministru Ivascu a dat un aviz pentru creația artistică ce nu ținea loc de aviz pentru autorizație, în baza căruia fără să mai verifice dacă sunt întrunite elementele cerute de CU_primarie, pct 5 lit.b- respectiv proprietar si CF actualizat s-a emis AVIZ190 al DJC Bihor.”, mai adaugă domnul Moșincat

„ÎN ACEST FEL, când nimei nu a verificat autenticitatea documentelor, când s-a cerut una și s-a avizat cu totul altceva, fiecare a înțeles că lucrează legal. Ori, de la nerespectarea pct. 5, lit b, (dovada proprietății – asociația fiind cea care a comandat, finanțat si este PROPRIETARĂ, PE CARE NU A DONAT-O NICIODATĂ. Fiind pe domeniul public, inventariată cf. legii 120/2001 si 244/2006a fost în administrarea PRIMĂRIEI!)

Regret ca atâția români au contribuit la uciderea încă o dată a Viteazului Voievod, iar acum politic se împăunează cu repunerea Regelui, creând un precedent pentru restatornicirea lui Ladislau, pe principiul întâietății. Absurd!

Stopati ABUZUL! Vă rog sa-l informati în acest scop pe domnul Ministru al Apărării, Leș  despre abținerea de participare a militarilor activi la evenimentele programate pe 23 mai 2019 de către Primăria Oradea, cea care a dezonorat  prin fapta sa întreaga oștire din garnizoana și țară (gardă de onoare, fanfară Bg. Bistrița!). Cu stima, C. Mosincat”, încheie col (r) Constantin Moșincat.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info