RSS

Asta i-a durut pe unii cel mai t…

" Nu vă temeți, Libe…

Ziua de 23 August, declarată Zi …

Vineri, 23 august, î…

Dezrobirea sufletească a românil…

V-ați întrebat vreod…

Deputatul Daniel Gheorghe: Probl…

"Un alt monstru sub-…

Un diplomat de carieră sibian de…

Deși au existat voci…

Lansare de carte la Baia Mare pe…

Miercuri, 21 august …

România nu are voie să aibă un a…

Deși românii ar fi t…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Se mai întâmplă și lucruri bune: Conferință pastorală a clericilor români din Ungaria

Print Friendly, PDF & Email

Din numărul de marți, 21 mai a.c., din Ziarul Lumina, aflăm o veste îmbucurătoare: la Parohia Apateu din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria a avut loc sâmbătă, 18 mai a.c., Conferința pastorală de primăvară din cadrul acestei eparhii.

În cadrul acestei conferințe au fost abordate teme privind problemele cu care se confruntă comunitatea românească din Ungaria, îmbătrânirea populației, depopularea satelor, sporul demografic negativ deosebit de îngrijorător, precum și eforturile românilor din Ungaria de a-și păstra reperele identitare specific românești.

Se mai întâmplă și lucruri bune: Conferință pastorală a clericilor români din Ungaria, Foto: Ziarul Lumina
Se mai întâmplă și lucruri bune: Conferință pastorală a clericilor români din Ungaria, Foto: Ziarul Lumina

Satele românești din Ungaria se confruntă cu un fenomen de migrare a tinerilor spre marile aglomerări urbane, în căutare de locuri de muncă mai bune sau a altor oportunități de dezvoltare mai avantajoase decât în mediul rural.

Cea de-a doua zi, ziua de 19 mai a.c.,a continuat cu un concert susținut de către Corul „Bâlea Boar” al Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din Brad, județul Hunedoara. Protopopul de Budapesta, preotul Marius Maghiaru, a prezentat în timpul conferinței referatul cu tema „Veșnicia s-a născut la sat – valorile tradiționale și perene ale satului românesc de odinioară și redescoperirea lor de către tinerii și oamenii de astăzi”, punându-se în cadrul conferinței accent pe situația satelor românești din Ungaria și problemele cotidiene cu care se confruntă populația rurală de origine românească din Ungaria.


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
sibello.net

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL