Tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul, a votat cu … UDMR-ul!

Deși sporul demografic al comunității maghiare din România este negativ, ca de altfel și al românilor, la alegerile europarlamentare din 2019 s-a înregistrat un scor electoral foarte surprinzător, de parcă s-ar fi înmulțit maghiarii de pe teritoriul României într-un ritm amețitor, pe întreg arealul țării.

“Rezultat surprinzător al UDMR-ului la aceste alegeri europarlamentare. Surpriza nu provine din simplul fapt că au trecut pragul, ci datorită capacității extraordinare și a sporului demografic crescut al maghiarilor din țară se pare… 

În mod uluitor în 24 de județe numărul maghiarilor și respectiv al voturilor UDMR este de PÂNĂ LA ZECE ORI MAI MARE decat populația maghiară și chiar față de ultimele alegeri din 2014.
Suntem tare curiosi cum au apărut aceste voturi incredibile, si unde sunt toți maghiarii din restul țării, sau desigur, sa ne explice românii cum au fost convinși să voteze UDMR deși în aceste județe nu ar fi capabili nici să citească o propoziție în maghiară.”, scrie pe facebook Asociatia Dacii Liberi care postează și un tabel cu niște statistici incredibile cu situația voturilor primite de către UDMR la nivelul întregii țări pe județe

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Datele pot fi consultate și pe o hartă interactivă pusă la dispoziția internauților de către cei de la Hotnews.ro.

Foto: facebook.com/dacii.liberi.96

Așa după cum se poate vedea din imaginea publicată mai sus, rezultatele sunt evident pentru orice român cu scaun la cap… neverosimile. Deși în marile aglomerări urbane ale Transilvaniei electoratul UDMR scade de la an la an, asistăm cu uimire la o explozie a voturilor obținute în toate județele țării, chiar până și prin localități mici în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea, și nu știe nimeni să fi călcat vreodată pe la ei prin bătătură măcar vreun picior de ungur, d-apoi și de unul cu buletin de vot în mână.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

De noaptea minții! Un CL din județul Harghita hotărăște interzicerea accesului într-un cimitir de pe teritoriul unei localități din Județul Bacău?

mar mai 28 , 2019
Am trăit s-o vedem și pe asta! O hotărâre de CL a comunei Sânmartin din județul Harghita anunță interzicerea accesului în Cimitirul Internațional de la Valea Uzului. Mai pe românește? Avem de a face cu o naționalizare a unui cimitir internațional. Da, ați auzit bine. Cu toate că prin însăși […]
De noaptea minții! Un CL din județul Harghita hotărăște interzicerea accesului într-un cimitir de pe teritoriul unei localități din Județul Bacău?

Poate vă place și:

libris.ro