Site icon Glasul.info

Aurelian Pavelescu: “Susținerea politică a unui act ilegal de profanare de morminte a eroilor români de către UDMR, este o contestare de fapt a statalității României în Transilvania”

Rezonanțele scandalului de la Valea Uzului sunt departe de a se fi estompat, subiectul stârnind în continuare interes și revoltă în egală măsură cu privire la profanarea mormintelor eroilor români de război. Avocatul Aurelian Pavelescu afirmă chiar că “susținerea politică a unui act ilegal de profanare de morminte a eroilor români de către UDMR, este o contestare de fapt a statalității României în Transilvania”.

” PNȚCD AVERTIZEAZĂ: CIMITIRUL EROILOR DE LA VALEA UZULUI ESTE RĂZBOI TERITORIAL MAGHIARO-ROMÂN! CINE DOREȘTE SÂNGE?

În urmă cu două săptămâni a fost declanșat unul dintre cele mai grave conflicte interetnice de după 1990 dintre maghiari și români. Un grup de provocatori maghiari au profanat mormintele eroilor români din Cimitirul de la Valea Uzului, crucile acestora fiind învelite cu celofan negru. Reacția unui grup de români de a îndepărta profanările a primit ripostă violentă, românii fiind bătuți de maghiari.

Mesajul a fost acela că numai crucile soldaților maghiari îngropați în același cimitir sunt demne, soldații români fiind tratați ca invadatori, situație de o gravitate excepțională.

UDMR nu a ezitat să politizeze agresiunea la nivelul cel mai înalt, rupând protocolul cu PSD în Parlament. Susținerea politică a unui act ilegal de profanare de morminte a eroilor români de către UDMR, este o contestare de fapt a statalității României în Transilvania. Nici mai mult, nici mai puțin!

Povestea a continuat, Primarul și Consilierii UDMR din comuna Sânmartin care face parte din Județul Harghita, dispunând o hotărâre de Consiliu pentru închiderea Cimitirului, astfel încât să fie împiedicată comemorarea eroilor români acolo pe 6 iunie. Prefectul de Harghita a contestat hotărârea Consiliului, aceasta fiind suspendată de drept.

Chestiunea este, însă, că Cimitirul de la Valea Uzului NU aparține județului Harghita, ci județului Bacău, și anume orașului Dărmănești, actele de la Cartea Funciară fiind probe indubitabile în acest sens! Astfel, acțiunea maghiarilor din Harghita are, de fapt, ca scop, mutarea GRANIȚEI între județe: Harghita să se lățească teritorial, ocupând un teritoriu al Bacăului!

Chestiunea are o semnificație și mai profundă, maghiarii susținând, de fapt, o ocupare teritorială, în ideea că granița nu este numai între cele două județe, ci între Transilvania și Moldova, dar și între România și… pretinsul teritoriu autonom al Ținutului Secuiesc! Casus belli, cu toată retorica secesionistă reînviată. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre soldați români, simboluri naționale!

PNȚCD avertizează asupra comportamentului provocator și inacceptabil al UDMR și asupra unor posibile consecințe grave, dacă vor continua provocările! Sprijinul fățiș al grupărilor neo-fasciste maghiare – am văzut cu toții că grupul provocatorilor era îmbrăcat în ținută para-militară fascistă – din partea UDMR, nu-l vom accepta! Să respectăm cu toții legea și Constituția!

Cei care au atribuții legale să apere legea și Constituția în stat, să o facă cu fermitate. Altfel, noi nu vom cere populației românești să nu reacționeze pentru a apăra onoarea eroilor români și legalitatea, împotriva bandelor fasciste! Sau asta doriți, stimați domni care reprezentați astăzi legea în România? Aveți nevoie de sânge în România? În folosul cui?”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu

Exit mobile version